Materiał promocyjny

Pomidorowe wariacje

Pomidory faszerowane krewetkami tygrysimi, ravioli nadziewane suszonymi pomidorami i serem ricottą oraz zupa z dojrzałych pomidorów i świeżych ogórków podana z szaszłykiem z polędwiczek drobiowych marynowanych w curry - to proponowane przez Beatę Kartowicz i jej córkę Anną dania.

Zupa z dojrzałych pomidorów i świeżych ogórków podana z szaszłykiem z polędwiczek drobiowych marynowanych w curry

Składniki:

pomidory dojrzałe 500 g

pomidory pelati 500 g

ogórek zielony 1.5 kg

oliwa z oliwek 200 ml

masło 50 g

sól

pieprz

cukier

koperek świeży

bulion warzywny 3 l

polędwiczki drobiowe 250 g

sól, curry, kurkuma, chilli

Ravioli nadziewane suszonymi pomidorami i serem ricottą

Składniki:

Ciasto:

mąka pszenna 600 g

żółtka 6 szt.

sól

masło

Nadzienie:

ser ricotta 500 g

suszone pomidory 250 g

szpinak świeży 500 g

czosnek 2 ząbki

cebula 1 szt.

sól, pieprz, bazylia świeża do smaku

oliwa z oliwek

Pomidory faszerowane krewetkami tygrysimi

Sos:

cebula czerwona 200 g

czosnek 3 ząbki

pomidory bez skórki 800 g

oliwa z oliwek 4 łyżki

cukier 2 łyżeczki

tymianek świeży

przecier pomidorowy 1 łyżeczka

sok pomidorowy 250 ml

sól, pieprz

pomidory

pomidory 6 szt. (200 g)

chleb tostowy 100 g

oliwa z oliwek 3 łyżki

pomidory suszone 30 g (bez oliwy)

zielona pietruszka 1 pęczka

bazylia świeża

rozmaryn świeży

krewetki tygrysie 18 szt (30 g)

jajko 1 szt.

creme fraiche 1 łyżka

sól, pieprz

Sałata

Składniki:

radicchio 2 szt. (200 g)

rukolla 2 szt. (80 g)

ocet z wina białego 1 łyżka

oliwa z oliwek 5 łyżek

sól, cukier

Niestety autorki przepisów nie udostępniły nam sposobu ich przygotowania.

Autor: TVN

Źródło: Dzień Dobry TVN

Materiał promocyjny
podziel się:

Pozostałe wiadomości