Prosty przepis na makaroniki - składniki
- 150 g białek
- 125 g cukru kryształu
- 200 g puder migdałowy
- 275 g cukier puder
Wszystko o kawie
Najlepsze przepisy na zimowe kawy
Kawa na jesienne poranki
Bogactwo smaku, czyli kawa i jej aromaty
Dzień dobry i smacznej kawusi
Czym zastąpić kawę?
Prosty przepis na makaroniki - sposób przygotowania
- Białka ubić na sztywno, a gdy będą ubite, dodawać stopniowo cukier.
- Gdy otrzymana beza będzie dokładnie ubita, wyłączyć robot kuchenny i zdjąć miskę.
- Do osobnego naczynia przesiać mąkę migdałową oraz cukier puder - wszystko bez grud.
- Do sypkich składników dodać bezę w trzech częściach i bardzo uważnie mieszać.
- Na końcu dodać barwnik, który zmieni kolor makaroników - najlepiej żelowy, ponieważ dobrze rozpuszcza się w masie.
- Szprycować kółeczka, na końcu ubijać blachą o blat, by wytrąciły się wszystkie bąble z powietrzem. Czekamy około 20 minut. Odczekać 20 minut.
- Piec w temperaturze 140 stopni około 15-20 minut
Zobacz także:
- Ciasteczka musowe, tort oraz makaroniki, czyli słodkie dzieła sztuki z Instagrama. Poznaj przepisy Julii Jackiewicz
- Deser - bałagan. Przepis na wegański eton mess
- Beeramisu, czyli tiramisu w niezwykłym, piwnym wydaniu
Autor: Diana Ryściuk
Źródło: Bartek Boratyn
Źródło zdjęcia głównego: Moment RF
podziel się: