Łosoś zapiekany z suszonymi morelami - przepis Hanny Stolińskiej 

Łosoś zapiekany
Łosoś zapiekany
Jeżeli szukasz pomysłu na zdrowy obiad, to łosoś zapiekany z suszonymi morelami będzie daniem w sam raz dla Ciebie. W kuchni Dzień Dobry TVN, dietetyk kliniczny Hanna Stolińska, zaprezentowała dania, które odżywią nasz mózg. Sprawdź jej przepis na pysznego łososia. 

Łosoś zapiekany z suszonymi morelami - przepis krok po kroku 

Składniki na jedną porcję:

  • 150 g filetu łososia,
    • 40 g (garść) suszonych moreli,
      • 20 g (łyżka) gęstego jogurtu,
        • 10 g (łyżka) soku z cytryny,
          • pieprz,
            • 50 g suchego ryżu dzikiego,
              • garść roszponki.

                Przepisy Andrzeja Polana

                Źródło: Dzień Dobry TVN
                Kulinarna podróż z Polanem
                Kulinarna podróż z Polanem
                Szparagowy zawrót głowy
                Szparagowy zawrót głowy
                Popisowe domowe zupy Andrzeja Polana
                Popisowe domowe zupy Andrzeja Polana
                Wigilijne potrawy Polana
                Wigilijne potrawy Polana
                Pizza a la Polan
                Pizza a la Polan
                Kuchnia winogronowa
                Kuchnia winogronowa

                Sposób przygotowania zapiekanego łososia z suszonymi morelami

                1. Morele namoczyć we wrzątku żeby zmiękły.
                  1. Na folii w naczyniu do zapiekania wyłożyć rybę, skropić sokiem z cytryny, oprószyć pieprzem i obłożyć morelami, zakryć folią i piec 30 min.
                    1. Morele przełożyć do miseczki i zmiksować z jogurtem, polać łososia i zapiec jeszcze chwilę.
                      1. Ugotować ryż na sypko.
                        1. Rybę podać z ryżem i roszponką. 

                          Jesteśmy serwisem kobiecym i tworzymy dla Was treści związane ze stylem życia. Pamiętamy jednak o sytuacji na Ukrainie. Chcesz pomóc? Sprawdź, co możesz zrobić. Pomoc. Informacje. Porady.

                          Zobacz także:

                          Autor: Teofila Siewko

                          Źródło: Hanna Stolińska

                          podziel się:

                          Pozostałe wiadomości

                          Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
                          Materiał promocyjny

                          Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana