Koktajl z gruszki i kiwi na zielonej herbacie - przepis Aleksandry Juszkiewicz
20 maja 2022, 9:53
W kuchni Dzień Dobry TVN tym zagościła kuchnia grecką, ale tym razem wyłącznie w wersji wegetariańskiej. Jak zrobić koktajl z gruszki i kiwi na zielonej herbacie? Sprawdź przepis Aleksandry Juszkiewicz, zwyciężczyni IX edycji Masterchefa.
Koktajl z gruszki i kiwi na zielonej herbacie - przepis Aleksandry Juszkiewicz
- 2-3 gruszki
- 2 kiwi
- 5-6 daktyli
- garść szpinaku
- 750 ml zaparzonej wystudzonej zielonej herbaty
Koktajl z gruszki i kiwi na zielonej herbacie - sposób przygotowania
- 1Daktyle namocz na około 30 minut w gorącej wodzie.
- 2Gruszki bez gniazd nasiennych, obrane kiwi, namoczone daktyle, szpinak i zieloną herbatę umieść w blenderze kielichowym i zblenduj na koktajl.
- 3Przelej do wysokich szklanek i podawaj od razu po przygotowaniu.
Zobacz także:
Źródło zdjęcia głównego: fcafotodigital/Getty Images
Podziel się
Podziel się
- Podziel się
- Tweetnij
- Wyślij znajomemu
Polecane w Przepisy kulinarne
Pozostałe wiadomości