Koktajl z gruszki i kiwi na zielonej herbacie - przepis Aleksandry Juszkiewicz

Zielone koktajle z warzyw
Zielone koktajle z warzyw - świetne źródło zdrowia
Źródło: fcafotodigital/Getty Images
W kuchni Dzień Dobry TVN tym zagościła kuchnia grecką, ale tym razem wyłącznie w wersji wegetariańskiej. Jak zrobić koktajl z gruszki i kiwi na zielonej herbacie? Sprawdź przepis Aleksandry Juszkiewicz, zwyciężczyni IX edycji Masterchefa.

Koktajl z gruszki i kiwi na zielonej herbacie - przepis Aleksandry Juszkiewicz

  • 2-3 gruszki
    • 2 kiwi
      • 5-6 daktyli
        • garść szpinaku
          • 750 ml zaparzonej wystudzonej zielonej herbaty

            Koktajl z gruszki i kiwi na zielonej herbacie - sposób przygotowania

            1. Daktyle namocz na około 30 minut w gorącej wodzie.
              1. Gruszki bez gniazd nasiennych, obrane kiwi, namoczone daktyle, szpinak i zieloną herbatę umieść w blenderze kielichowym i zblenduj na koktajl.
                1. Przelej do wysokich szklanek i podawaj od razu po przygotowaniu.

                  Zobacz także:

                  Źródło zdjęcia głównego: fcafotodigital/Getty Images

                  podziel się:

                  Pozostałe wiadomości