Grillowane szparagi z owczym serem i pistacjami po grecku z przepisu Bartka Kieżuna

Kuchnia dla przyjaciela i przyjaciółki
Źródło: Dzień Dobry TVN
Grillowane szparagi z owczym serem i pistacjami, czyli Espárragos a la parrilla con queso manchego. Jak je przygotować? Pokazał to Bartek Kieżun w kuchni Dzień Dobry TVN. Sprawdź, jak przygotować to pyszne danie kuchni greckiej. 

Grillowane szparagi z owczym serem i pistacjami po grecku - przepis

Składniki:

  • 500 g szparagów białych
    • 50 ml oliwy extra vergine
      • 60 g dojrzałego sera owczego manchego
        • garść pistacji
          • 50 g masła
            • sól

              Sposób przygotowania grillowanych szparagów z owczym serem

              Szparagi obieramy i gotujemy al dente. Układamy je na grillu albo na patelni grillowej. Grillujemy z każdej strony. Wykładamy na talerz. Na patelni roztapiamy masło wymieszane pół na pół z oliwą. Solimy. Skrapiamy szparagi, posypujemy je manchego w płatkach i rozdrobnionymi pistacjami.

              Zobacz także:

              Autor: Teofila Siewko

              Źródło: Bartek Kieżun

              Źródło zdjęcia głównego: Mateusz Grochocki/East News

              podziel się:

              Pozostałe wiadomości

              Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
              Materiał promocyjny

              Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana