Brownie z fasoli i awokado - prosty przepis

Pyszne słodkości dla małych fanów dinozaurów
Źródło: Dzień Dobry TVN
Jeśli szukasz pomysłu na ciekawy wypiek, przykładowo na Dzień Dinozaura, brownie z fasoli i awokado może okazać się świetnym wyborem. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotowały go Justyna Łęczycka i Basia Dobrzyńska. Sprawdź przepis.

brownie z fasoli i awokado - przepis

Składniki:

  • 1 puszka białej fasoli
    • pół małego awokado
      • 50 ml oleju
        • 2 jaja
          • ziarna z laski wanilii
            • 130 g cukru
              • 30 g kakao
                • pół łyżeczki proszku do pieczenia
                  • pół łyżeczki soli
                    • 100 g drobno posiekanej czekolady

                      Jak zrobić brownie z fasoli i awokado

                      1. W blenderze rozdrobnić na papkę fasolę i awokado.
                        1. Dodać jajka, olej i ziarna wanilii, zblendować
                          1. W osobnym naczyniu wymieszać cukier, kakao, proszek do pieczenia i sól.
                            1. Wymieszać zawartość obu naczyń, dodać czekoladę, wymieszać.
                              1. Wyłożyć do formy do brownie, piec w 175 stopniach ok. 30-40 minut, wyjąć, wystudzić.

                                Zobacz także:

                                Autor: Diana Ryściuk

                                Źródło: Justyna Łęczycka i Basia Dobrzyńska

                                Źródło zdjęcia głównego: sab3r/Getty Images

                                podziel się:

                                Pozostałe wiadomości

                                Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
                                Materiał promocyjny

                                Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana