brownie z fasoli i awokado - przepis
Składniki:
- 1 puszka białej fasoli
- pół małego awokado
- 50 ml oleju
- 2 jaja
- ziarna z laski wanilii
- 130 g cukru
- 30 g kakao
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
- pół łyżeczki soli
- 100 g drobno posiekanej czekolady
Jak zrobić brownie z fasoli i awokado
- W blenderze rozdrobnić na papkę fasolę i awokado.
- Dodać jajka, olej i ziarna wanilii, zblendować
- W osobnym naczyniu wymieszać cukier, kakao, proszek do pieczenia i sól.
- Wymieszać zawartość obu naczyń, dodać czekoladę, wymieszać.
- Wyłożyć do formy do brownie, piec w 175 stopniach ok. 30-40 minut, wyjąć, wystudzić.
Zobacz także:
- Brownie z buraka - prosty przepis na "niebo w gębie"
- Brownie z patelni - banalnie prosty przepis na pyszne ciasto czekoladowe
- Czekoladowe brownie – przepis na wykonanie w kilku odsłonach
Autor: Diana Ryściuk
Źródło: Justyna Łęczycka i Basia Dobrzyńska
Źródło zdjęcia głównego: sab3r/Getty Images
podziel się: