Wybierz laureata Pozytywki za marzec 2022 roku

Pozytywki: marzec 2022
Przedstawiamy bohaterów naszych materiałów nominowanych do Pozytywki Dzień Dobry TVN za marzec 2022. Oddaj głos na osobę, która według Ciebie zasługuje na wyróżnienie.

Pozytywki - nominacje marzec 2022 roku

Aras Palani przed laty przybył z Iranu jako uchodźca. Teraz przyjechał na granicę z Białorusią, aby pomóc swoim krewnym, gdy rodzina przedostała się bezpiecznie do Szwajcarii, on pozostał, aby pomagać. Zaopiekował się także kurdyjską rodziną i organizuje pomoc humanitarną.

Ula Kiersz to dziewiętnastolatka, która buduje tymczasowe przytulisko dla psów z Ukrainy. Od wielu lat jest wolontariuszką w schronisku. Korzystając z tego doświadczenia, postanowiła pomóc zwierzakom z terenów objętych wojną. Pomimo krytyki lokalnych mieszkańców realizuje swój cel.

Nikola Bugajska to czterolatka, która jest wolontariuszką na krakowskim dworcu. Rozdaje dzieciom z Ukrainy pluszaki, cukierki, czasem po prostu przytula maluchy. Widząc działania rodziców, którzy są wolontariuszami, spakowała wszystkie swoje maskotki dla dzieci, które uciekają przed wojną. 

ZOO w Poznaniu przyjęło zwierzęta, które wraz z opiekunami uciekały z Ukrainy. Wywiezienie ich z ogarniętego wojną kraju nie było proste. Transport został zatrzymany przez rosyjskie czołgi. Ale udało się uratować zwierzęta z Kijowa - są wśród nich lwy, tygrysy i karakale.

Henryk Krupa Ma 92 lata i jest najstarszym aktywnym zawodowo krawcem w Polsce. Wychował się w krawieckiej rodzinie, a w zakładzie pracuje z córką i wnukiem. Jest w świetnej formie. Miłość do pracy to jego recepta na długowieczność.

Głosowanie zakończone.

Zobacz także:

  • 30 lat doświadczenia
  • Od 2014 roku z misją w Ukrainie, z biurem pomocowym w Kijowie
  • Opiera się na 4 zasadach: humanitaryzmu, bezstronności, neutralności i niezależności
  • Regularnie publikuje raporty finansowe ze swoich działań

Autor: Katarzyna Lackowska

podziel się:

Pozostałe wiadomości

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
Materiał promocyjny

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana