Magda Gessler autorytetem polskiej gastronomii
Magda Gessler od ponad dekady prowadzi "Kuchenne rewolucje", zyskując zainteresowanie coraz to większej rzeszy widzów. Niedawno gwiazda wydała swoją autobiografię pt. "Magda". Znajdziemy w niej wiele nieznanych dotąd historii z jej życia.
Przepisy Andrzeja Polana
Restauratorka urodziła się 10 lipca 1953 r. w Komorowie. Nie każdy wie, że dzieciństwo spędziła m.in. w Bułgarii oraz na Kubie, co wiązało się z pracą ojca, Mirosława Ikonowicza, korespondenta PAP. Mama Magdy, Olga Łucek, Rosjanka z pochodzenia, zajmowała się gastronomią
Magda Gessler o resztkach jedzenia z restauracji
Gwiazda "Kuchennych rewolucji" jest przeciwna marnowaniu jedzenia, a przy okazji wyrzucaniu pieniędzy w błoto. Standardem jest, że w jej lokalach kelnerzy pakują resztki jedzenia na wynos.
– Wszystkich naprawdę proszę, żeby pakowali niedojedzone potrawy w restauracjach na wynos. Broń Panie Boże wyrzucać te resztki. Zapakujmy ekologicznie to jedzenie i zabierzmy do domu, bo jest za dużo głodnych ludzi, żeby marnować jedzenie – powiedziała Magda Gessler w rozmowie z "Faktem".
– To samo zresztą się dzieje u mnie w restauracjach. Jak ktoś nie zje ogromnego schabowego, to połowę kelner pakuje do domu. Smakuje wtedy 10 razy lepiej! – dodała.
Jesteśmy serwisem kobiecym i tworzymy dla Was treści związane ze stylem życia. Pamiętamy jednak o sytuacji w Ukrainie.
Chcesz pomóc? Sprawdź, co możesz zrobić. Pomoc. Informacje. Porady.
Zobacz także:
- Alicja Wieniawa w pierwszym wywiadzie: "Show-biznes to nie to, w co chciałabym iść"
- #BezCukru: odważnie o życiu na wózku inwalidzkim i seksie. "Muszę wspomagać się wibratorem medycznym"
- Maria Prażuch-Prokop zmagała się z nerwicą napadowo-lękową. "Nie wiem, skąd bierze się strach przed farmakologią"
Autor: Oskar Netkowski
Źródło zdjęcia głównego: Jerzy Dudek/East News