Dietetyczka obala najpopularniejsze żywieniowe mity.
Jeśli nie ma zdrowotnych przeciwwskazań do wykluczenia glutenu, to wcale nie trzeba z niego rezygnować.
W związku z rosnącymi cenami węgla i nerwową sytuacją na rynku energetycznym wiele osób szuka tańszych alternatyw do ogrzewania domu. Rosnącym zainteresowaniem cieszy się ziarno na opał.
Soja to roślina, po którą jeszcze do niedawna sięgali głownie wegetarianie i weganie. Teraz zdobywa coraz większą popularność. Zastanawiasz się, czy produkty sojowe są odpowiednie dla ciebie? Poznaj zastosowanie i wartości odżywcze soi!
Minister rolnictwa Henryk Kowalczyk przedstawia prognozy cen.
Kawa zbożowa często kojarzy się ze smakiem dzieciństwa, a zwłaszcza wśród naszych rodziców i dziadków. Powszechnie wiadomo, że kawa kofeinowa nie jest odpowiednia dla dzieci, jednak jak jest z kawą zbożową? Od kiedy można podawać ją dzieciom? Czy jest zdrowa?
Monika Mrozowska w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała: risotto z quinoa, gołąbki z amarantusem i nori, koszyczki parmezanowe oraz sałatkę z goji i granatem, czyli przekąski idealne na sylwestra.
W kuchni Dzień Dobry Anna Nowak, finalistka II edycji programu Masterchef, przygotowała pyszną sałatkę z rukolą, gruszką, serem pleśniowym, żurawiną i winegretem orzechowym, zapiekankę z amarantusem, kaszą jaglaną, serem feta i pieczarkami oraz sernik na spodzie z granoli i suszonych śliwek. Okazuje się, że można zrobić ciasto bez mąki oraz posłodzić potrawę nie używając ani cukru, ani słodzika.