Kto wykazał się największą kreatywnością? Zobaczcie sami.
To ciekawa i pyszna alternatywę dla ciast na Boże Narodzenie.
Tuż po wigilii hasło "zostaw, to na święta" magicznie ewoluuje w "jedzcie, bo się zepsuje", jednak po trzech dniach beztroskiego łakomstwa ochota na świąteczne dania przemija. Co zrobić, żeby nie marnować jedzenia i ze smakiem zjeść to, co po świętach zostało?
Święta przynoszą nam dużo radości i uśmiechu, lecz niejednokrotnie dzięki nim przybywa nam również kilka kilogramów więcej. I choć potrawy, które pojawiają się na polskich stołach, są często bardzo zdrowe i dobre dla naszego organizmu, to ilość jedzenia, jaką spożywamy, z reguły odbiega od tego, ile powinniśmy jeść na co dzień.
Zakwas na barszcz, krokiety z kaszą gryczaną, kapustą i grzybami, bigos i placek miodowo-orzechowy – te świąteczne dania można przygotować już kilka dni przed Bożym Narodzeniem. To, jak je ugotować pokazał widzom Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski.
Jak wyglądają Święta Bożego Narodzenia w domu Magdy Gessler? Dlaczego są dla niej trudnym okresem? O jakim prezencie marzy Magda Gessler? Dzień Dobry TVN Mateusz Hładki spotkał się z Magdą Gessler, by porozmawiać z nią o świętach. Restauratorka podzieliła się również przepisami na świąteczne ciasta, śledzie i słynny czerwony barszcz. Zdradziła też, co jest sekretem jej makowej strucli. Czy wiecie, co postanowiła oddać na licytację WOŚP?