Wakacje kojarzą nam się z gorącym rytmem latino. Jednak każda pora roku jest dobra, by rozpocząć naukę tańca. Bujanie w rytm muzyki nie tylko wprawia nas w dobry humor, ale także poprawia kondycję i zdrowie.
Meksykańskie tacos z arbuzem? Właściwie z salsą arbuzową i grillowanymi krewetkami to niesamowity przepis Zuzy Lisowskiej, który przedstawiła w kuchni Dzień Dobry TVN. Zuza prowadzi profil na TikToku pod pseudonimem ARBUZAZUZA. Sprawdź, jak przygotować jej fenomenalny przepis na lato.
Nie tylko bulwa kalarepy jest jadalna. W kuchni Dzień Dobry TVN Mateusz Zielonka zaprezentował, co można przygotować z łodyg i liści kalarepy. Sprawdź, jak przyrządzić pyszną salsę z przepisu zwycięzcy 6. edycji Master Chefa.
"Muszę mieć soczyste dźwięki"
Zdaniem Marcina Prokopa - dziennikarz Mateusz Hładki to człowiek, który zazwyczaj stoi na środku parkietu i niewiele się rusza. Dlatego postanowiliśmy wprawić go w ruch i oddać w ręce tancerki Pauliny Biernat. Paulina zaproponowała mu lekcję salsy. Jak poradził sobie z tym wyzwaniem Mateusz? Czy nauczył się kroków? Kto prowadził w tańcu - Mateusz czy paulina? I jak dopingowała go Dorota Wellman z Marcinem Prokopem?
Co zrobić, żeby guacamole nie ściemniało? Czym tak naprawdę jest salsa? I skąd wzięli się mariachi? W kuchni Dzień Dobry TVN - meksykańskie szaleństwo! Właścicielka meksykańskiej restauracji Agnieszka Kręglicka i meksykański kucharz Alberto Zarazua-Cutino przygotowali salsę na trzy sposoby, smażoną fasolę, guacamole, marynowaną czerwoną cebulę, quesadillas i tacos. A Mikołaj Rey spotkał się z Meksykaninem, który postanowił zamieszkał w Polsce. Co razem ugotowali?
W kuchni Dzień Dobry TVN prawdziwa Włoszka i włoskie przepisy. Cristina Catese pokazała, jak zrobić domowy włoski makaron, zrazy z bakłażana i salsę primaverę. Zdradziła również przepis na winne ciasteczka jej mamy.
Iga Kawczak (11 lat) i Karol Migdałek (12 lat) odpadli z MasterChefa Junior. Co poszło nie tak? Młodzi kucharze razem z Mateuszem Gesslerem w kuchni Dzień Dobry TVN zrobili: zupę z soczewicy, miniburgery i sandacza smażonego z kolorową salsą. Prawda, że apetyczne?
Ania Wendzikowska dowiedziała się jak to się stało, że Jose Torres zamienił gorącą Hawanę na Wrocław i co sprawia, że właśnie we Wrocławiu , artysta, czuje się jak u siebie w domu. Zapraszamy na odrobinę wrocławskiej salsy!
Salsa Libre to szkoła tańca promująca salsę i pokrewne nurty taneczne oraz kulturę związaną z salsą. Jej członków gościliśmy w Dzień Dobry TVN. Patrząc na ich ruchy, nogi same zaczynają tańczyć :)
Niebawem będzie miało miejsce uroczyste otwarcie restauracji Borysa Szyca. A już w kuchni Dzień Dobry TVN Borys przygotował: ośmiornicę na salsie z granata i puree kalafiorowe oraz jagnięcinę z karmelizowanymi marchewkami i puree ziemniaczanym aromatyzowanym truflą. A na deser...tiramisu.