Szukasz pomysłu na deser, ale unikasz zwykłego cukru? W kuchni Dzień Dobry TVN nie brakuje bezcukrowych propozycji na słodkości. Sprawdź przepis Bartka Boratyna na ptysie z kremem z ciemnej czekolady i daktylowym karmelem.
W kuchni Dzień Dobry TVN kucharze przygotowywali dania z kuchni francuskiej. Bartek Durda, pasjonat gotowania mieszkał we Francji prawie 20 lat. Sprawdź jego przepis na Gougères au fromage, czyli wytrawna bombonierka z ptysiami z serem niespodzianką.
Ciasto parzone powstaje podczas sparzenia mąki pszennej mieszanką tłuszczu i wody. Nie jest łatwe, wymaga wprawy, ale na pewno warto podejmować próbę. W naszej kuchni cukiernik Bartek Boratyn pokazuje krok po kroku, jak je zrobić. Poznaj przepisy na ptysie z kremem waniliowym i słonym karmelem, eklerki z owocami leśnymi i kremem waniliowym oraz karpatkę.
Skorzystaj z przepisów cukiernika z pasją na kremówki z malinami, mini torciki bezowe i eklerki z kremem czekoladowym. W naszej kuchni same słodkie przyjemności, które są łatwe do zrobienia, choć ich nazwy na to nie wskazuję. Zaskocz domowników i przygotuj desery jak z cukierni.
Jak smakuje Kraków, który został wybrany Europejską Stolicą Kultury Gastronomicznej 2019? Postanowiła się o tym przekonać dziennikarka Katarzyna Jaroszyńska, która przy Kładce Ojca Bernatka w Krakowie spotkała się z Robertem Koczwarą, z szefem kuchni jednej z krakowskich restauracji. Przygotował dla niej: ptysie z kremem ze słonecznika i suską sechlońską i pieczoną jagnięcinę z purée z fasoli. Skorzystajcie z przepisów!
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan i aktorka Klaudia Halejcio przygotowali super dania śmietanką i miodem płynące. Na stole znalazły się: żur ze struclą z brukselką i białą kiełbasą, łosoś na miękko z sałatką z jajek, chrzanu w białym auszpiku i ptysie z kruszonką i bitą śmietanką. Smacznego!
Sezon na grzyby już się rozpoczął, dlatego Ania Starmach w kuchni Dzień Dobry TVN pokazała, jak przygotować pyszne dania z kurek: kuskus z ziołami i kurkami, placuszki z kurkami i cukinią, krem z kurek oraz ptysie faszerowane kurkami. Smacznego!