Curry w japońskim stylu, wiosenny gulasz, wiosenna polenta, gęsta zupa rybna i chleb do dzielenia - to wszystko w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował Piotr Kucharski. Nie da się ukryć, że "w marcu jak w garncu".
Z boczniaków i papryki, węgierski albo z warzyw i kaszy jaglanej. Gulasz można zaserwować na wiele sposobów. W Dniu Pikantnych Potraw Andrzej Polan stawia na wyraziste smaki i rozgrzewające dania. Zobacz, jak przyrządza je w naszej kuchni.
Nie masz pomysłu na obiad? Ugotuj gulasz według przepisów Grzegorza Zawieruchy. Zobacz, jak przygotować jagnięcy z ciemnym piwem, drobiowy z czerwoną fasolą lub warzywny. Mistrz zdradza, jak zrobić dobry gulasz!
Co zjeść w Andrzejki? W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował przekąski idealne na przyjęcie andrzejkowe. Tym razem proponuje miskę z francuskiego ciasta, gulasz i tort ptysiowy z karmelem. Sprawdź przepisy.
Gulasz bez mięsa? Tak to możliwe! Udowodniła to ekspertka kulinarna Daria Ładocha, która w Dzień Dobry TVN przygotowała trzy propozycje tego dania dla wegan.
Jesienią łatwo o przeziębienie, dlatego w kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował dania, które wzmacniają odporność i chronią przed infekcjami. Były więc migdały z pieprzem, bezmięsny żurek z chrzanem, jajkami i grzybami, gulasz z dyni i ciecierzycy, śniadaniowe zapiekane jabłka, syrop z pigwowca do herbaty oraz rozgrzewający napój z imbiru, kurkumy, miodu i cytryny.
W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował pyszne, jesienne potrawy z sezonowych warzyw. Na naszym stole pojawiły się takie smakołyki jak: faszerowane cukinie, gulasz warzywny i placuszki dyniowe z kozim serem.
Ta potrawa składa się z warzyw, głownie z bakłażana, cukinii, papryki, cebuli i pomidorów. Anna Starmach przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN ratatouille - prowansalski gulasz warzywny. Skorzystajcie z przepisu i zróbcie go sami!
Nie od dziś wiadomo, że warzywa są bardzo zdrowe. I to właśnie z nich skorzystał Andrzej Polan przygotowując w kuchni Dzień Dobry TVN pyszne dania. Na stole pojawiły się: smażony kalafior z porzeczką, sałatą rzymską i boczkiem, smażone warzywa z sosem musztardowym i polędwicą wieprzową oraz gulasz ziemniaczany z pstrągiem w soli.
Wczoraj w kuchni Dzień Dobry TVN robilliśmy kruche ciasteczka z musem malinowym, a dziś kisimy cytryny i ogórki. Czy różni się kiszenie od kwaszenia? Jak smakuje kiszona, a jak kwaszona kapusta? Dlaczego warto jeść kiszone ogórki? Skorzystajcie z przepisów Piotra Kucharskiego na kiszone cytryny, gulasz z kiszonymi ogórkami, ciepłą sałatkę z pęczaku z salsą z kiszonych cytryn oraz placek z kiszoną kapustą i kiełbasą.
Marek Zaremba z żoną Adrianą zaproponowali nam jaglany detoks. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotowali: kaszę jaglaną z pesto i pieczoną papryką, kaszę jaglaną a’la kus kus z cieciorką, migdałami i granatem, gulasz a’la curry z pieczoną dynią, jarmużem i cieciorką oraz czarny ryż z nutą kokosu, mango i malinami.
Jedni obierają młode ziemniaki, inni je tylko myją. Można to zrobić myjką, szczotką lub druciakiem. A jak to robi Piotr Kucharski? Czym powinniśmy się kierować przy wyborze młodych ziemniaków? I jak rozpoznać czy młode ziemniaki, które chcemy zakupić pochodzą z Polski czy z zagranicy? Z tymi pytaniami zwróciliśmy się do Piotra Kucharskiego, kucharza Dzień Dobry TVN. Jeżeli lubicie młode ziemniaczki - koniecznie skorzystajcie z przepisów Piotra!
Gulasz z dzika, dorsz pieczony na zielonym groszku, risotto z kaszy pęczak na białym winie z grzybami leśnymi oraz czekoladowe trufle z orzechami - te przysmaki przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN bloger kulinarny Bartek Boratyn. Czym ujął Dorotę Wellman?
Blogerka Daria Ładocha radzi w kuchni Dzień Dobry Wakacje, jak oczyścić organizm po wakacjach. Skorzystajcie z jej przepisów na smaczną i zdrową zupę krem z kolorowych papryk, carpaccio z buraka z kozim serem oraz gulasz z bobu z sałatą z zielonego ogórka. Dlaczego Bartosz Węglarczyk nie jadł w tym roku bobu? :-)