Carpaccio z buraków często pojawia się w menu rozmaitych restauracji. Można podać je również w domu.
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy dziś Agnieszkę Cegielską i Sylwię Majcher. Dziennikarki udowodniły, że z resztek, które mamy w lodówce można przygotować pyszne, szybkie i zdrowe potrawy. Wystarczy tylko uruchomić swoją wyobraźnię :) Co powiecie na: carpaccio z głąba kapusty, placki z głąba kapusty, rzodkiewki pieczone z płatkami migdałowymi, pesto z liści rzodkiewki, bulion z obierków, grzanki z pastą z pomarszczonych warzyw, a na deser lody jabłkowe.
W Dzień Dobry TVN gościliśmy Natalię Paździor, pierwszego polskiego MasterChefa Juniora. 11-latania Natalia, która w przyszłości chce zostać kucharzem i, której popisowym daniem jest kaczka, zwyciężyła w kulinarnym show. W naszej kuchni towarzyszyła jej jurorka programu Anna Starmach, która opowiadziala o finale programu.
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował propozycje na pyszną kolację. Nie zapominajmy, że to co jemy ma wpływ na jakość naszego snu. Andrzej zaproponował carpaccio z wołowiny, pstrąga w maśle, a na deser chrupiąca bezę.
Kucharz David Gaboriaud radzi w Dzień Dobry Wakacje, jak przygotować potrawy wykwintne i niedrogie. Skorzystajcie z jego przepisów na: carpaccio z melona, maliny, sera bleu d'auvergne i dressingu z miodem pitnym, sałatkę z soczewicą, wędzonym pstrągiem i jajkiem "poché" oraz smażone brzoskwinie z rozmarynem i lodami waniliowymi. Palce lizać!
W kuchni Dzień Dobry TVN przekąski i przystawki na bazie krakowskiej: tortilla z jarmużem, suchą krakowską i fetą, tort ziemniaczany z suchą krakowską, szałwią i serem oraz sucha krakowska jak carpaccio na kruchym cieście. A to wszystko przygotowali: Andrzej Polan, Mateusz Jarzębiak-Góral - uczestnik programu Top Model oraz Olga Kaczyńska - modelka, zwyciężczyni drugiej edycji Top Model.
W kuchni Dzień Dobry TVN rządziła Beata Śniechowska, zwyciężczyni drugiej edycji Masterchefa. Przygotowała przekąski z produktów, których spożywanie może prowadzić do powstawania ujemnego bilansu kalorycznego w organizmie. Na stole pojawiły się: witaminowy koktajl z kiwi i szpinaku, zielony chłodnik pełen energii oraz ananasowe carpaccio z dietetycznymi lodami z owoców leśnych.