Sos serowy do nachos to jeden z ulubionych dipów, który możemy zjeść w kinie podczas seansu filmowego. Warto również w domu wykorzystać przepis na sos serowy. Nachos, tortilla, frytki – dip idealnie pasuje do wielu przekąsek. Jest świetnym dodatkiem do imprezowego poczęstunku.
Makaroniki to niewielkie ciasteczka, które znakomicie sprawdzą się na sylwestrową zabawę. W Dzień Dobry TVN cukiernik Bartek Boratyn pokazał, jak je przygotować na bezie francuskiej. Co jest ich sekretem?
Już za kilka godzin najważniejsza noc w roku! Jeśli nie zdążyliście jeszcze zaplanować i przygotować przekąsek dla gości, nie wpadajcie w panikę – Andrzej Polan ma dla was przepisy „last minute”, z którymi poradzi sobie każda osoba! Zobaczcie, jak szybko i smacznie przygotować sylwestrowe potrawy.
Szukasz pomysłu na sylwestrowe przekąski? Nie wiesz, co podać swoim dzieciakom, żeby zjadły ze smakiem? Na ratunek przybywa niezastąpiony Grzegorz Zawierucha, który w kuchni DDTVN przygotuje sylwestrowe smakołyki. Cukierki z łososia i sera żółtego, serowe rózgi lub ptak z "serowym afro", lub serduszkowy hummus z warzywami i paluchami serowymi mogą gościć na waszych stołach. Co będzie potrzebne do ich przygotowania?
Sylwester i karnawał to okres, w którym wiele osób zdecyduje się na zorganizowanie imprezy we własnym mieszkaniu. Jakie przekąski i startery przygotować gościom? Idealnym wyborem na imprezę w domu jest tuńczyk. Co możemy z nim zrobić? Włoska kucharka Cristina Catese proponuje mini tartaletki, focaccię z rukolą i kaparami oraz spring rollsy z chrupiącymi warzywami z dipem.
W kuchni Dzień Dobry TVN połączyliśmy przyjemne z pożytecznym. Na stanowisku: Andrzej Polan i jego przepisy na sylwestrowe przekąski "na raz do buzi" i Angelika Gumkowska z garścią porad na temat kosmetyków, które można samodzielnie zrobić w domu.
Agnieszka Kręglicka i Olga Kręglicka szykują sylwestrowe przekąski. Z tymi przepisami Twoja domowa impreza będzie prawdziwym hitem. Zaserwuj tater lub ceviche z łososia i oczaruj swoich gości.
W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował sylwestrowe przekąski last minute. Na naszym stole pojawiły się: buraczane carpaccio z wędzonym łososiem, pieczarki z patelni, sałatka z bakłażana i ciecierzycy, chleb z camembertem i placek mandarynkowy.
Dawid Balana - pierwszy Polak, który ukończył elitarną szkołę Alain Ducasse Education w Paryżu, przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN przekąski idealne na Sylwestra: róże pustyni, czekoladowe trufle, tatara wołowego i buraczane jaja. Jak wygląda współpraca z najlepszymi kucharzami na świecie?