kelner

    kelner

    Przez koronawirusa branża rejsów wycieczkowych zamarła. Na własnej skórze przekonali się o tym nasi goście: Anna Woźniak oraz Rafał i Jolanta Florjańczykowie, którzy w niepandemicznych czasach zapewne byliby już tysiące mil morskich od studia. W Dzień Dobry TVN opowiedzieli o swojej pracy na luksusowym wycieczkowcu.

    Nie zawsze dania, które zamawiamy w restauracjach spełniają nasze oczekiwania. Czy można je wtedy reklamować? Kiedy najlepiej zareklamować podane jedzenie? Czego można żądać od restauratora? A jak wygląda sprawa reklamacji w przypadku źle zrobionej usługi w zakładzie fryzjerskim? Z kim kontaktować się w sprawie reklamacji? O tym gość Dzień Dobry TVN Małgorzata Cieloch z Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów.

    Jakie cechy powinien posiadać człowiek, by być kelnerem idealnym? Ile w Warszawie może zarobić kelner? Ile "wyciąga z napiwków"? Co najbardziej irytuje Mikołaja Komara w tym sektorze usług? W studiu Dzień Dobry TVN gościliśmy naczelnego magazynu "K-Mag" razem z restauratorem Marcinem Kręglickim.