Jagnięcina to smaczne i delikatne mięso, z którego można przygotować wiele pysznych dań. Przepis na jagnięcinę nie musi być trudny do wykonania – gulasz, kotleciki i pieczeń to tylko niektóre spośród wielu potraw, które możesz samodzielnie przyrządzić.
Własnoręcznie wyrabiane wędliny to prawdziwy rarytas. Doskonale zdaje sobie z tego sprawę Mikołaj Rey, który w Dzień Dobry TVN odwiedził teren województwa kujawsko-pomorskiego.
Szukasz pomysłu na pyszny, wiosenny obiad? W kuchni Dzień Dobry TVN swoimi pomysłami podzielił się Grzegorz Zawierucha. Jak zrobić pieczoną jagnięcinę z wiosennymi warzywami? Sprawdź przepis.
Pan Giallo, panettone faszerowane kremem patissiere oraz abbacchio e aatate, czyli czyli jagnięcina z ziemniakami - nazwy brzmią intrygująco, a dania mają wyborny smak. Świąteczne pyszności z Włoch przyrządza w naszej kuchni Matteo Brunetti pokazując, że nie tylko desery smakują perfekcyjnie w towarzystwie doskonałej kawy Costa Coffee. Poznaj wyjątkowe przepisy.
Niepozorny Wereszyn to miejsce, które szczególnie upodobał sobie Mikołaj Rej.
Dżem morelowy tradycyjnie można wykorzystać do pieczywa czy ciasta, ale jest też coraz popularniejszym dodatkiem do delikatnych mięs, takich jak np. jagnięcina. Poznaj niezwykle prosty przepis na konfiturę marelową i zrób ją samodzielnie.
Razem ćwiczą i razem gotują. W kuchni Dzień Dobry TVN Mariola Bojarska-Ferenc i jej syn Aleksander Ferenc na ruszt wrzucili kuchnię włoską i przygotowali: cielęcinę w sosie z tuńczyka, jagnięcinę z sycylijskim pesto, makaron z pomidorami dla zabieganych, pulpeciki Babci Lorenzo i śniadaniowe pomidorki nadziewane.
W kuchni Dzień Dobry TVN gotowała Ania Starmach, która przygotowała kilka potraw z mięsa mielonego. Na naszym stole pojawiły się takie specjały jak: lasagne, kebaby, czy kotlety mielone, ale w nowej odsłonie.
W kuchni Dzień Dobry TVN Ania Starmach przygotowała: jabłka pod orzechową kruszonką, wiśnie pod owsianą kruszonką, jagnięcinę pod ziołową kruszonką oraz warzywa pod kruszonką. Smacznego!
To tu, w Republice Południowej Afryki, trzy Polski znalazły swoje drugi dom. A czy tęsknią do Polski? Co robią na Czarnym Lądzie?
Tym razem mistrz Robert Sowa przygotował kotleciki jagnięce kebab-gyros, grillowane papryki z tartym serem feta i grillowane kotlety schabowe kebab-gyros. Wypróbójcie jego przepisy!
W kuchni Dzień Dobry TVN królował przystojny góral Sebastian Krauzowicz i polska kuchnia. Polskie risotto, zapiekane śliwki z winiakiem, kurki i jagnięcina, czyli made in Poland. Smacznego!