dania na grilla

    Sezon grillowy rozpoczął się w najlepsze. Jak odpowiednio przygotować nasze przekąski, aby ich spożywanie nie odbiło się negatywnie na naszym zdrowiu i formie? Jak się okazuje, ważne jest nie tylko to, co kładziemy na ruszcie, ale także sposób, w jaki przygotowujemy nasze posiłki. Zobaczcie, gdzie kryje się sekret smacznego i zdrowego grillowania.

    Lato to idealny czas na spotkania z rodziną i znajomymi. Ciesząc się piękną pogodą i bardzo sprzyjającymi okolicznościami przyrody często decydujemy się na celebrację na świeżym powietrzu. Jak przygotować przyjęcie w ogrodzie, żeby oczarować gości nie tylko smakiem potraw, ale także nietuzinkową aranżacją? Tego dowiesz się z e-booka Spotkajmy się przy grillu.

    Wakacje to świetny czas, by przygotowywać dania na grillu. Zwykle zajadamy się kiełbaskami czy karkówką, ale znany ekspert kulinarny, Piotr Kucharski, zachęca, by spróbować pysznej, przypieczonej cielęciny.

    Dania z grilla to nie tylko kiełbasa, szaszłyki i karkówka. Swoje propozycje zaprezentował w kuchni Dzień Dobry TVN Szymon Czerwiński. Przygotował dla nas: grzanki z jajkiem sadzonym, grillowaną cukinię, grillowane czosnkowo-limonkowe krewetki z salsą mango, kurczaka z domowym sosem barbecue, surówkę Colesław i sałatkę z grillowanym serem.

    W kuchni Dzień Dobry TVN najlepsze przepisy na grilla w domu! Przygotował je dla naszych widzów finalista 5. sezonu MasterChefa, Szymon Czerwiński. Na stole pojawiły się: szaszłyki, karkówka z grilla, sałatka z grillowanym serem halloumi, salsa mango, salsa z grillowanego ananasa, grillowany arbuz z fetą i kolendrą, a także faszerowane owoce z grilla.

    W kuchni Dzień Dobry TVN Jan Kuroń przygotował dla nas dania na grilla. Doradził również, jakie mięso wybrać na grilla i jak grillować karkówkę, drób i ryby.