Zastanawiasz się, gdzie i pod jakimi warunkami można grillować? Co idealnie sprawdzi się na grilla i jakie dodatki zaserwować? Sprawdź nasz poradnik z okazji Światowego Dnia Grilla.
Sprawdź, jak przyrządzić grillowaną pierś z kurczaka po prowansalsku, fajitas z kurczakiem, a także grillowane specjały z Wietnamu.
Oto dania, które przypadną do gustu pasjonatom grillowania i smakoszom.
Kiedy już wszyscy wygodnie rozsiądą się na kocu, można podać im smaczne przekąski, które łatwo chwycić w rękę i zjeść bez użycia sztućców.
Sezon grillowy trwa w najlepsze, a to oznacza, że coraz częściej spotykamy się z przyjaciółmi na świeżym powietrzu i wspólnie biesiadujemy, zajadając się pieczonymi smakołykami.
Rozpoczął się sezon grillowy, więc czas pomyśleć, co można wrzucić na ruszt. Kiełbaski, karkówka czy kaszanka to klasyki, ale kulinarni odkrywcy chcą próbować nowych smaków i eksperymentować z ciekawymi połączeniami.
Sezon grillowy rozpoczął się w najlepsze. Jak odpowiednio przygotować nasze przekąski, aby ich spożywanie nie odbiło się negatywnie na naszym zdrowiu i formie? Jak się okazuje, ważne jest nie tylko to, co kładziemy na ruszcie, ale także sposób, w jaki przygotowujemy nasze posiłki. Zobaczcie, gdzie kryje się sekret smacznego i zdrowego grillowania.
Wakacje to świetny czas, by przygotowywać dania na grillu. Zwykle zajadamy się kiełbaskami czy karkówką, ale znany ekspert kulinarny, Piotr Kucharski, zachęca, by spróbować pysznej, przypieczonej cielęciny.
Dania z grilla to nie tylko kiełbasa, szaszłyki i karkówka. Swoje propozycje zaprezentował w kuchni Dzień Dobry TVN Szymon Czerwiński. Przygotował dla nas: grzanki z jajkiem sadzonym, grillowaną cukinię, grillowane czosnkowo-limonkowe krewetki z salsą mango, kurczaka z domowym sosem barbecue, surówkę Colesław i sałatkę z grillowanym serem.
W kuchni Dzień Dobry TVN najlepsze przepisy na grilla w domu! Przygotował je dla naszych widzów finalista 5. sezonu MasterChefa, Szymon Czerwiński. Na stole pojawiły się: szaszłyki, karkówka z grilla, sałatka z grillowanym serem halloumi, salsa mango, salsa z grillowanego ananasa, grillowany arbuz z fetą i kolendrą, a także faszerowane owoce z grilla.
W kuchni Dzień Dobry TVN Jan Kuroń przygotował dla nas dania na grilla. Doradził również, jakie mięso wybrać na grilla i jak grillować karkówkę, drób i ryby.