Wiosenna zupa koperkowa - przepis Darii Ładochy
3 marca 2022, 11:41
- Autor:
- TeofilaSiewko
- Źródło:
- Daria Ładocha
Wiosenna zupa koperkowa - przepis Darii Ładochy Zupa z koperkiem Źródło: MikeLaptev/Getty Images
W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha zaprezentowała swoje przepisy na to, jak pysznie wykorzystać świeże warzywa. W marcu na naszych stołach królują bowiem nowalijki. Sprawdź, jak przygotować wiosenną zupę koperkową.
Wiosenna zupa koperkowa - przepis Darii Ładochy
Składniki:
- 1 łyżka masła klarowanego,
- ½ pęczka młodej marchewki,
- 1 cebula,
- 3 ząbki czosnku,
- 3 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę,
- 1 zielony ogórek,
- 2 l wywaru z jarzyn,
- pęczek koperku,
- 150 g serka mascarpone,
- sok z cytryny,
- przyprawy: sól, pieprz, kurkuma, słodka papryka, 2 liście laurowe, 2 ziela angielskie.
Jak przyrządzić wiosenną zupę koperkową?
Sposób wykonania:
- 1W garnku na maśle podsmaż posiekaną cebulkę oraz czosnek.
- 2Dodaj pokrojoną marchewkę oraz ziemniaki.
- 3Całość zalej wywarem i dodaj wszystkie przyprawy. Gotuj przez 12 minut, aż ziemniaki będą miękkie.
- 4Dodaj pokrojonego w kostkę ogórka zielonego i mascarpone.
- 5Na sam koniec dodaj sok z cytryny i posiekany koperek.
Zobacz także:
Autor:Teofila Siewko
Źródło: Daria Ładocha
Źródło zdjęcia głównego: MikeLaptev/Getty Images
Podziel się
Polecane w Przepisy kulinarne
Pozostałe wiadomości
Bądź z nami bliżej na
Dzień dobry!Jedno konto do wszystkich usług