Stek z jelenia i makaron z półgęskiem. Luksusowo!

Dziennikarz kulinarny i smakosz Paweł Loroch przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN potrawy z luksusowych polskich produktów, które rzadko goszczą na naszych stołach. Zobaczcie, jak przyrządza się stek z jelenia i makaron z półgęskiem! Paweł Loroch nie zapomniał także o innym naszym dobru eksportowym - o koncentracie jabłkowym. Jak myślicie, z ilu jabłek powstaje jedna butelka tego koncentratu?

Makaron z półgęskiem

Składniki:

500 g świeżego makaronu

kawałek sera Bursztyn

świeże listki szałwii

półgęsek

pieprz

masło

sól

Składniki - kruchy spód:

mąka pszenna

cukier

masło

jaja

sól

Wypełnienie tarty:

Konfitura (redukcja) jabłkowa

kilka pięknych jabłek

mąka pszenna

cukier różany

mleko 3,2%

płatki róży

3 żółtka

cukier

Jeleń z malinową sałatą (najbardziej luksusowe mięso w Polsce)

Składniki:

kieliszek czerwonego wina

główka sałaty rzymskiej

musztarda francuska

polędwica z jelenia

suszony borowik

rozmaryn

tymianek

maliny

pieprz

oliwa

miód

sól

Autor: Redakcja Dzień Dobry TVN

Źródło: Dzień Dobry TVN

podziel się:

Pozostałe wiadomości