Przepis na szynkę w mandarynkach

Piotr Kucharski pokazał, jak przygotować na święta szynkę w mandarynkach. Jakich produktów potrzebował?

Szynka w mandarynkach

Składniki:

Szynka Świąteczna Sokołów 2 kg

10 dag goździków

4 mandarynki

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 100 st.

Do naczynia żaroodpornego włóż szynkę świąteczną Sokołów 2 kg.

Zafoliowane mięso piecz przez 1,5 godz.

Upieczoną szynkę wyciągnij z foli.

Mandarynki pokrój w cienkie plastry.

Układaj plastry ciasno jeden obok drugiego, a następnie przyczep je do mięsa goździkami.

Tak przygotowaną szynkę włóż do piekarnika rozgrzanego do 200 st. na 30 min.

Autor: Redakcja Dzień Dobry TVN

Źródło: Dzień Dobry TVN

podziel się:

Pozostałe wiadomości