Ania Starmach zachęca fanów do kulinarnych eksperymentów
Przekąski nie muszą być wysokokaloryczne i niezdrowe. Coraz więcej osób decyduje się wprowadzić do swojego jadłospisu produkty, które świetnie zaspokajają głód pomiędzy posiłkami, a przy okazji zawierają w sobie cenne składniki odżywcze. Nie umknęło to uwadze Ani Starmach, która za pośrednictwem mediów społecznościowych postanowiła zachęcić swoich fanów do przygotowania papryczek padron.
Przepisy Andrzeja Polana
- Idealne tapas, przegryzka, przystawka czy też zamiennik popcornu - zapewniła jurorka programów "MasterChef" i "MasterChef Junior" we wpisie, który został opatrzony krótkim filmikiem instruktażowym z kuchni.
Papryczki padron - przepis Ani Starmach
Zdrową przekąskę w postaci zielonych papryczek padron przyrządza się w bardzo prosty sposób. Oto sprawdzony przepis Ani Starmach:
- Papryczki przełożyć na blachę.
- Posolić, skropić oliwą.
- Piec 15-20 minut w 200 stopniach (góra dół). Papryczki powinny być pomarszczone i mocno przypieczone.
Jesteśmy serwisem kobiecym i tworzymy dla Was treści związane ze stylem życia. Pamiętamy jednak o sytuacji w Ukrainie. Chcesz pomóc? Sprawdź, co możesz zrobić. Pomoc. Informacje. Porady.
Zobacz także:
- Pikantny krem dyniowy, dyniowe naleśniki, a może gulasz z boczniakami i dynią? Oto propozycje Sebastiana Olmy
- Dyniowa kuchnia Szymona Czerwińskiego: ciasto, kopytka, grzanki z dodatkami i pasta z pieczonej dyni
- Oszukana wietnamska bagietka z tofu, czyli kuchnia wietnamska dla leniwych
Autor: Magdalena Brzezińska
Źródło zdjęcia głównego: PAWEL WRZECION/MWMEDIA WARSZAWA