Dalsza część tekstu pod materiałem wideo:
Koniec z ulubioną przekąską
Linie lotnicze Korean Air wprowadzają nowe ograniczenie. Już od 15 sierpnia na pokładzie samolotu, podczas lotów długodystansowych, pasażerowie w klasie ekonomicznej nie będą mogli zjeść zupy ramyeon (ramen), czyli gorącej zupy z makaronem typu instant.
Linie lotnicze wydały już komunikat, w którym tłumaczą swoją decyzję. - Jest ona częścią podejmowanych środków bezpieczeństwa w odpowiedzi na częstsze turbulencje. Ma na celu zapobieganie incydentom z oparzeniami - przekazały, dodając, że od 2019 roku liczba przypadków występowania turbulencji zwiększyła się dwukrotnie.
Zupa została wycofana jedynie w klasie ekonomicznej, ponieważ pasażerowie siedzą tam blisko siebie, a korytarze są zbyt wąskie, co stwarza ryzyko większej liczby ewentualnych poparzeń.
Turbulencje są coraz częstsze
Od 15 sierpnia pasażerowie będą mogli zjeść jedynie kanapkę lub przekąski typu pizza, parówki w cieście. Ramen pozostanie natomiast dostępny dla klientów klasy biznesowej oraz pierwszej. Zdaniem linii lotniczych ryzyko oparzeń jest tam po prostu mniejsze.
Przypomnijmy, że Korean Air są jednymi z najlepiej ocenianych linii lotniczych na świecie.
Jesteśmy serwisem kobiecym i tworzymy dla Was treści związane ze stylem życia. Pamiętamy jednak o sytuacji w Ukrainie. Chcesz pomóc? Sprawdź, co możesz zrobić. Pomoc. Informacje. Porady.
Zobacz także:
- Pasażerowie nie spodziewali się czegoś takiego. "Zaczęła się panika w samolocie"
- Pasażerka pierwszej klasy nie ustąpiła dziecku miejsca w samolocie. Zachowanie personelu zadziwia
- Masz ochotę zapalić w samolocie? To może kosztować fortunę. "Deal życia"
Autor: Aleksandra Matczuk
Źródło: TVN24
Źródło zdjęcia głównego: GettyImages/Svitlana Hulko