Ile zapłacimy za zupy i dania świąteczne Magdy Gessler? Najdroższa pozycja z menu kosztuje 135 zł

Źródło: Dzień Dobry TVN
Świąteczne zupy – barszcz, rybna i grzybowa
Świąteczne zupy – barszcz, rybna i grzybowa
Meksyk w kuchni
Meksyk w kuchni
Sposób na idealną kaczkę
Sposób na idealną kaczkę
Smakołyki, które uwielbiają dzieciaki
Smakołyki, które uwielbiają dzieciaki
Gulasz - kulinarny hit na każdą porę
Gulasz - kulinarny hit na każdą porę
Jesienne zupy na rozgrzewkę
Jesienne zupy na rozgrzewkę
Zupy wprost wymarzone na jesień
Zupy wprost wymarzone na jesień
Rodzinne przepisy Ewy Drzyzgi
Rodzinne przepisy Ewy Drzyzgi
Międzypokoleniowe przepisy
Międzypokoleniowe przepisy
Babcine przepisy od Cristiny Catese
Babcine przepisy od Cristiny Catese
Te przepisy podbiły media społecznościowe
Te przepisy podbiły media społecznościowe
Warzywne przepisy pełne smaku
Warzywne przepisy pełne smaku
Zupy lekiem na całe zło
Zupy lekiem na całe zło
Letnie desery pełne słońca
Letnie desery pełne słońca
Postne przepisy z Półwyspu Apenińskiego
Postne przepisy z Półwyspu Apenińskiego
Nieoczywiste rybne przepisy Piotra Kucharskiego
Nieoczywiste rybne przepisy Piotra Kucharskiego
Śledziowa kuchnia na święta i nie tylko - przepisy Piotra Kucharskiego
Śledziowa kuchnia na święta i nie tylko - przepisy Piotra Kucharskiego
Jesienne przepisy z kiełbasą
Jesienne przepisy z kiełbasą
Ciasto na lato, desery na upały
Ciasto na lato, desery na upały
Kulinarne wspomnienia z greckiej wyspy
Kulinarne wspomnienia z greckiej wyspy
Desery idealne do kawy
Desery idealne do kawy
Pomysł na wielki gar letniej zupy
Pomysł na wielki gar letniej zupy
Owocowe desery idealne w upalne dni
Owocowe desery idealne w upalne dni 
Pomysły na pyszne desery lodowe
Pomysły na pyszne desery lodowe
3D w tortownicy
3D w tortownicy
1 wywar 3 zupy
1 wywar 3 zupy
Lodowe desery we włoskim stylu
Lodowe desery we włoskim stylu
Smak z dzieciństwa, czyli serek waniliowy
Smak z dzieciństwa, czyli serek waniliowy
Rozgrzewające, jesienne zupy
Rozgrzewające, jesienne zupy
Popisowe domowe zupy Andrzeja Polana
Popisowe domowe zupy Andrzeja Polana
Święta Bożego Narodzenia już za chwilę, a to oznacza, że coraz więcej miejsc oferuje cateringi z tej okazji. To dobra metoda, aby przygotować kolację bożonarodzeniową, a przy tym nie napracować się w kuchni. Słynna restauracja Polka Magdy Gessler opublikowała cennik. Ile w tym roku trzeba zapłacić za dania jednej z najsłynniejszych Polek?

Ile zapłacimy za barszcz i zupę grzybową na święta w restauracji Magdy Gessler?

Świąteczne zupy, które tradycyjnie pojawiają się na naszych stołach w Wigilię i Boże Narodzenie to najczęściej barszcz czerwony i zupa grzybowa lub barszcz grzybowy. Pierwsza propozycja najczęściej podawana jest na Mazowszu, z kolei druga w Małopolsce.

Jeśli nie chcemy ich gotować samodzielnie, można pokusić się na catering świąteczny, np. Magdy Gessler. Za jedną porcję zupy (300 ml) trzeba zapłacić 16 zł w przypadku barszczu czerwonego lub 22 zł za zupę grzybową z łazankami. Do wyboru są również flaki wołowe w cenie 24 zł za porcję. Co jeszcze można zamówić i w jakich cenach?

Świąteczny catering Magdy Gessler

Na stronie restauracji Polka dostępna jest już pełna oferta świąteczna. Można z niej wybrać 13 przystawek, 3 zupy, 3 dania rybne, 5 dań mięsnych i dodatki, takie jak kluski śląskie z sosem grzybowym, modra kapusta z rodzynkami, ręcznie lepione uszka grzybowe czy kompot z suszu. Do wyboru są także ciasta i przetwory.

W ofercie są typowe dania bożonarodzeniowe, jak sałatka jarzynowa (24 zł za 0,5 kg), wigilijna kapusta z olejem lnianym (22 zł za 250 g) czy pierogi z mięsem, kapustą i grzybami, a także ze szpinakiem i fetą (6 zł za sztukę). Najdroższą pozycją z menu bożonarodzeniowego z restauracji Magdy Gessler jest tort makowy w cenie od 130 zł i półmisek mięs pieczonych według przepisu Magdy Gessler (schab, karkówka, boczek) z chrzanem (w całości lub na życzenie krojony) za 90 zł.

Jesteśmy serwisem kobiecym i tworzymy dla Was treści związane ze stylem życia. Pamiętamy jednak o sytuacji w Ukrainie. Chcesz pomóc? Sprawdź, co możesz zrobić. Pomoc. Informacje. Porady.

Zobacz także:

Autor: Teofila Siewko

Źródło: gotowanie.dziennik.pl/warszawa.restauracjapolka.pl/

Źródło zdjęcia głównego: zi3000/Getty Images

podziel się:

Pozostałe wiadomości

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
Materiał promocyjny

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana