Ile zapłacimy za barszcz i zupę grzybową na święta w restauracji Magdy Gessler?
Świąteczne zupy, które tradycyjnie pojawiają się na naszych stołach w Wigilię i Boże Narodzenie to najczęściej barszcz czerwony i zupa grzybowa lub barszcz grzybowy. Pierwsza propozycja najczęściej podawana jest na Mazowszu, z kolei druga w Małopolsce.
Jeśli nie chcemy ich gotować samodzielnie, można pokusić się na catering świąteczny, np. Magdy Gessler. Za jedną porcję zupy (300 ml) trzeba zapłacić 16 zł w przypadku barszczu czerwonego lub 22 zł za zupę grzybową z łazankami. Do wyboru są również flaki wołowe w cenie 24 zł za porcję. Co jeszcze można zamówić i w jakich cenach?
Świąteczny catering Magdy Gessler
Na stronie restauracji Polka dostępna jest już pełna oferta świąteczna. Można z niej wybrać 13 przystawek, 3 zupy, 3 dania rybne, 5 dań mięsnych i dodatki, takie jak kluski śląskie z sosem grzybowym, modra kapusta z rodzynkami, ręcznie lepione uszka grzybowe czy kompot z suszu. Do wyboru są także ciasta i przetwory.
W ofercie są typowe dania bożonarodzeniowe, jak sałatka jarzynowa (24 zł za 0,5 kg), wigilijna kapusta z olejem lnianym (22 zł za 250 g) czy pierogi z mięsem, kapustą i grzybami, a także ze szpinakiem i fetą (6 zł za sztukę). Najdroższą pozycją z menu bożonarodzeniowego z restauracji Magdy Gessler jest tort makowy w cenie od 130 zł i półmisek mięs pieczonych według przepisu Magdy Gessler (schab, karkówka, boczek) z chrzanem (w całości lub na życzenie krojony) za 90 zł.
Jesteśmy serwisem kobiecym i tworzymy dla Was treści związane ze stylem życia. Pamiętamy jednak o sytuacji w Ukrainie. Chcesz pomóc? Sprawdź, co możesz zrobić. Pomoc. Informacje. Porady.
Zobacz także:
- Magda Gessler skończyła 70 lat. Jak przebiegała jej kariera?
- Magda Gessler ukończyła prestiżową szkołę. Gotowanie nie jest jej jedyną pasją
- Magda Gessler podzieliła się wyjątkowym kadrem. "Ubóstwiam ten moment"
Autor: Teofila Siewko
Źródło: gotowanie.dziennik.pl/warszawa.restauracjapolka.pl/
Źródło zdjęcia głównego: zi3000/Getty Images