Grudzień to bez wątpienia jeden z najważniejszych miesięcy dla branży gastronomicznej. To czas spotkań rodzinnych, firmowych wigilii i przeróżnych eventów, które generują ogromne zapotrzebowanie na świąteczne dania. Dla restauratorów i właścicieli firm cateringowych oznacza to zarówno szansę na rekordowe obroty, jak i wyzwanie logistyczne. Właśnie tu pojawia się ogromna wartość dobrze zaplanowanej przedsprzedaży świątecznych zamówień. Warto więc zadbać o narzędzie, które pozwala zamienić grudzień w najbardziej dochodowy miesiąc w roku.
Pojechali za granicę za pracą, a swój wyremontowany dom wynajęli. Kiedy lokatorka przestała płacić, okazało się, że trzyma w domu około 50 psów w klatkach. Sprawa została zgłoszona wszędzie, gdzie się dało. Ale właściciele dalej nie odzyskali nieruchomości. Reportaż programu Uwaga! TVN.
Małe porcje i najtańsze produkty wątpliwej jakości, to część zastrzeżeń, jakie do szkolnych posiłków mają rodzice. Dlaczego szkoły, podczas nagrywania naszego reportażu, były dla nas pozamykane? Co na to urzędnicy? Reportaż programu Uwaga! TVN.
Przyjęcia komunijne - dawniej urządzane głównie w domach, obecnie częściej w restauracjach. Jedni stawiają na przygotowanie jedzenia na tę okazję samodzielnie, inni zamawiają catering. Na wybór potraw, które zaserwujemy gościom, wpływ ma ich liczba, a także budżet i czas, jakimi dysponujemy. Sprawdź nasze propozycje menu komunijnego.
Reporterzy Uwagi! TVN nagłośnili sprawę firmy cateringowej, której klienci masowo zgłaszali się do redakcji, ponieważ nigdy nie zobaczyli zamówionych przez siebie posiłków. Teraz o swoich pretensjach mówią też byli pracownicy i kontrahenci przedsiębiorstwa.
Dieta "pudełkowa" to hit ostatnich czasów, i to nie tylko wśród celebrytów. Co faktycznie znajduje się w pudełkach dostarczanych codziennie rano pod nasze drzwi? W Dzień Dobry TVN Główny Inspektor Sanitarny Marek Posobkiewicz powiedział o wynikach kontroli miejsc zajmujących się produkcją i dystrybucją takich pudelek. Jak sprawdzić czy ich zawartość jest świeża i zdrowa?