Dorota Szelągowska czaruje w kuchni! Przepis z czyszczenia lodówki stał się hitem internetu

Przepis Doroty Szelągowskiej stał się hitem
Przepis Doroty Szelągowskiej stał się hitem
Źródło: MW Media
Dorota Szelągowska, znana z tego, że potrafi zamienić najnudniejsze wnętrze w przytulne cudo, udowadnia, że równie dobrze radzi sobie w kuchni! Tym razem nie chodziło o metamorfozę przestrzeni, zaś o czyszczenie lodówki. Jej obserwatorzy błagali o ten przepis. Co to za danie?
Kluczowe fakty:
  • Dorota Szelągowska chętnie dzieli się w mediach społecznościowych swoją pasją do gotowania.
  • Tym razem opublikowała przepis w nurcie "zero waste", który podbił serca jej obserwatorów.

Jedną z z wielu pasji projektanki wnętrz jest gotowanie. Tym razem podzieliła się w swoich mediach społecznościowych przepisem, na którym bardzo zależało jej obserwatorom.

Dalsza część artykułu znajduje się pod materiałem wideo.

Co zgotowali w kuchni Dzień Dobry TVN jurorzy z programu "MasterChef Nastolatki"? Przepisy Doroty Szelągowskiej i Michała "Rozkosznego" Korkosza
W naszej kuchni Dorota Szelągowska i Rozkoszny
Źródło: Dzień Dobry TVN

Czyszczenie lodówki według Doroty Szelągowskiej

Szelągowska chętnie dzieli się swoim życiem na Instagramie, a także tym, co ugotowała. Jej obserwatorom szczególnie przypadło do gustu szybkie danie, składające się z resztek tego, co akurat zostało w lodówce, czyli pieczona kapusta z dodatkami.

Okazuje się, że przepis jest inspiracją z podróży na Sycylię, gdzie jurorka MasterChef Nastolatki próbowała pieczonego kalafiora z oliwkami i była oczarowana smakiem tego dania.

- To jest trochę kwintesencja Internetu, typu: czytasz o odgracaniu i zainspirowana kupujesz mnóstwo akcesoriów, którymi masz ogarnąć porządek – i nigdy ich nie używasz - śmieje się Dorota w opisie.

Jak przygotować pieczoną kapustę według Doroty Szelągowskiej?

Składniki, których będziecie potrzebować to:

  • młoda kapusta
  • masło
  • oliwki
  • kapary
  • cebula
  • rozmaryn
  • czosnek
  • oliwa
  • pieprz
  • sól

Przygotowanie dania jest bardzo proste. Wystarczy pokroić młodą kapustę, a następnie podsmażyć na maśle. Kolejnym krokiem będzie wrzucenie podsmażonej kapusty wraz z resztą warzyw i przypraw do naczynia żaroodpornego. Na koniec należy wymieszać warzywa, umieścić je w piekarniku ustawionym na 180 stopni termoobieg oraz czekać aż się zarumienią.

Internauci są wprost zachwyceni przepisem. Koniecznie wypróbujcie go w domu.

Zobacz także:

podziel się:

Pozostałe wiadomości