Kreskowane oko hitem 2023 roku. Jak wykonać popularny makijaż?

Źródło: Dzień Dobry TVN
Oko pod kreską
Oko pod kreską
Jak odmłodzić skórę makijażem?
Jak odmłodzić skórę makijażem?
Makijaż na Carrie Bradshaw
Makijaż na Carrie Bradshaw
Makijaż dla dojrzałej cery
Makijaż dla dojrzałej cery
W makijażu, tak jak i w modzie pojawiają się trendy. W tym roku absolutnym must have są niecodzienne, oryginale kreski malowane na powiekach lub wokół oczu. Jak wykonać je krok po kroku? Patenty pokazała nam Marta Gąska, mistrzyni makijażu. Gościliśmy ją w Dzień Dobry TVN.

Modne kreski na powiekach

Ostatnio wśród nastolatek pojawił się trend na szalone makijaże. Dziewczyny nie tylko malują na twarzy kolorowe kreski, ale także naklejają różnego rodzaju aplikacje. Perełki, cyrkonie, brokaty, wybór jest naprawdę duży.

- Ja nie wiem, skąd się wzięła moda na te kreski mocno przerysowane. Nastolatki malują je w taki sposób, że im więcej, tym lepiej. Tak wychodzą na ulice. Do tego dochodzą aplikacje – powiedziała Marta Gąska.

Artystyczny makijaż krok po kroku

Artystyczny, precyzyjny makijaż wbrew pozorom wcale nie jest tak trudny, jak mogłoby się nam wydawać. Jak zdradziła Marta Gąska, wystarczy odpowiedni szablon. Z jego pomocą wyczarujemy różnorodne wzory, a także wykonamy klasyczną kreskę na powiece.

- Trudne jest rysowanie odręczne, ja to zrobiłam od szablonu i poprawiałam. Jeśli by nam cokolwiek nie poszło, to bierzemy pędzelek z korektorem i przecieramy.

Nie oglądałeś Dzień Dobry TVN na antenie? Zobacz program na platformie VOD.pl. Wszystkie odcinki oraz Dzień Dobry TVN Extra znajdziesz też na Player.pl

Jesteśmy serwisem kobiecym i tworzymy dla Was treści związane ze stylem życia. Pamiętamy jednak o sytuacji na Ukrainie. Chcesz pomóc? Sprawdź, co możesz zrobić. Pomoc. Informacje. Porady.

Zobacz także:

Porady makijażowe
Porady makijażowe

Autor: Nastazja Bloch

Źródło zdjęcia głównego: Michał Żebrowski/East News

podziel się:

Pozostałe wiadomości

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
Materiał promocyjny

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana