Paweł Swiernalis na scenie Dzień Dobry TVN. Tej barwy głosu nie da się zapomnieć

Źródło: Dzień Dobry TVN
Swiernalis w piosence „0048”
Swiernalis w piosence „0048”
Etno-miłość Karoliny Cichej
Etno-miłość Karoliny Cichej
Karolina Cicha i Mateusz Szemraj w piosence „Troch Szaharda”
Karolina Cicha i Mateusz Szemraj w piosence „Troch Szaharda”
Paweł Swiernalis oczarował widzów Dzień Dobry TVN swoją hipnotyczną barwą głosu. Wraz z zespołem wykonał numer "0048". Koniecznie zobaczcie, jak muzycy prezentowali się w naszym programie.

Swiernalis - kim jest?

Swiernalis to samouk z Suwałk. Jest tekściarzem, multiinstrumentalistą i ponadprzeciętnym wokalistą. Urzeka na scenie abstrakcyjnym poczuciem humoru i dużą dozą autoironii. Pisze o wszystkim, choć o niczym tak pięknie i nieoczywiście, jak o miłości, jej upadku i próbie ratowania po każdej burzy i tornadzie. Woli noc od dnia i dlatego też w jego utworach można dostrzec mrok i pazur, a także zafascynowanie pulsującą elektroniką godną smutnego disco.

Paweł, bo tak ma na imię artysta, ma świetny skład muzyczny, który tworzą Adam Fordon (perkusja), Maciej Moroz (instrumenty klawiszowe i klarnet), Adam Świerczyński (gitara basowa) i Kacper Budziszewski (gitara elektryczna).

Swiernalis na scenie Dzień Dobry TVN

Paweł Swiernails debiutował w 2016 roku płytą "Drauma". Dziś zaskakuje odejściem od tworzyszącej mu na początku muzycznej przygody melancholii.

Wokalista hipnotyzował wyjątkową barwą głosu na naszej scenie. Koniecznie obejrzyjcie jego występ.

Nie oglądałeś Dzień Dobry TVN na antenie? Zobacz program na platformie VOD.pl. Wszystkie odcinki oraz Dzień Dobry TVN Extra znajdziesz też na Player.pl.

Jesteśmy serwisem kobiecym i tworzymy dla Was treści związane ze stylem życia. Pamiętamy jednak o sytuacji w Ukrainie. Chcesz pomóc? Sprawdź, co możesz zrobić. Pomoc. Informacje. Porady.

Zobacz także:

Autor: Oskar Netkowski

Źródło zdjęcia głównego: Wojciech Olkuśnik/East News

podziel się:

Pozostałe wiadomości

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
Materiał promocyjny

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana