Jesień to czas, kiedy szukamy ciepła i pocieszenia w kuchni. Nic nie sprawia, że dania nabierają głębi i wyrafinowanego smaku jak dodatek Gorgonzoli DOP – jednego z najbardziej wyjątkowych serów świata.
Swoje przepisy przedstawiają Sylwia Garska i Edzio Raper.
W kuchni Dzień Dobry TVN Martyna Chomacka, finalistka 7. edycji programu MasterChef, pokazała swoje sposoby na pieczone warzywa i owoce. Sprawdź jej przepis na zupę z pieczonej dyni z niesamowitym dodatkiem - popcornem.
W Dniu Zakochanych w naszej kuchni królują afrodyzjaki. Pyszne walentynkowe dania proponuje Agnieszka Cegielska, dziennikarka i propagatorka naturalnego stylu życia. Zobacz, jak przyrządza koktajl poranny z roszponką, selerem, kiełkami i świeżą miętą, zupę z dyni z kiełkami, granatem i płatkami migdałów, owsiankę z daktylami, figami, granatem i makiem, carpacio z buraka z rozmarynem, owocami i świeżą miętą i bazylią oraz kaszę gryczaną z komosą, grzybami, lubczykiem i świeżą kolendrą. Poznaj niezwykłe przepisy na potrawy pełne miłości.
Na dworze coraz zimniej, wiec warto się rozgrzać. Imbir zrobi to najlepiej.
Quinoa, czyli komosa ryżowa, w kuchni jest bardzo wszechstronna. Udowodniły to: dziennikarka Ewa Ewart i prowadząca cykl Naturalnie! Agnieszka Cegielska. Przygotowały w kuchni Dzień Dobry TVN: sałatkę z kaszą quinoa i tuńczykiem, rozgrzewającą zupę z dyni z kaszą quinoa oraz kaszę quinoa na słodko.
W kuchni Dzień Dobry TVN bohaterowie programu „Kto poślubi mojego syna” - Marzanna i Artur przygotowali dania, które lubią: piernik z jabłkami, zupę z dyni z mlekiem kokosowym oraz filety z kurczaka z sosem pieczarkowym. Smacznego!
... i są bezglutenowe! W tak zimnym, deszczowym i ponurym dniu polecamy rozgrzewające zupy. Pani Joanna Szachowska-Tarkowska, właścicielka wegańskiej restauracji, w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała: zupę z dyni i kuminu, zupę cytrynową z ryżem, zupę miso z glonami i tofu oraz... zupę pomidorową inaczej. Te zupy dadzą Ci większego kopa niż filiżanka kawy.