Polscy hodowcy zwierząt i producenci mięsa przestrzegają przepisów i regulacji prawnych, a dzięki temu my możemy kosztować wyjątkowe potrawy pełne wyrazistego smaku i aromatu.
Sebastian Olma w Dzień Dobry Wakacje przedstawił swoje propozycje na pyszne potrawy z mięsem wieprzowym. T
Wieprzowina po chińsku to danie smażone na oleju w bardzo wysokiej temperaturze. Polędwiczkę wieprzową po chińsku przed obróbką termiczną należy zmrozić, tylko wtedy będzie można ją pokroić na cienkie plasterki. Dlatego każdy, kto chciałby spróbować tego dania, powinien zaopatrzyć się w ostry nóż.
Kwoty mięsa mają osiągnąć rekordowy poziom. Z analizy Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej wynika, że ceny wieprzowiny mogą być wyższe o 35-40 proc., a wołowiny nawet o 50 proc. Kiedy czeka nas podwyżka cen żywności? Które rodzaje mięsa mają być jeszcze droższe? Czy zmienimy nawyki?
W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski zaprezentował swoje sposoby na karkówkę. Sprawdź, jak zrobić pyszną mega kanapkę z szarpaną wieprzowiną, która sprawdzi się na śniadanie, lunch do pracy i kolację. Przedstawiamy autorski przepis kucharza.
W letnie i upalne dni pragniemy zjeść coś lekkiego, ale sycącego. Nie chcemy sięgać po ciężkostrawne potrawy, które zniechęcą nas do aktywności fizycznej. Grzegorz Zawierucha przygotował właśnie takie propozycje. Piersi z kurczaka podane z pomidorami i awokado, kotleciki wieprzowe z batatami, brokułami i buraczkami oraz szaszłyki z indyka w sosie mango z pewnością zachwycą każdego, kto lubi zjeść zdrowo. Sprawdź, jak przygotować dania.
W kuchni Dzień Dobry TVN Agnieszka Cegielska i Andrzej Polan przyrządzili potrawy z daktylami w roli głównej. Jakie właściwości zdrowotne mają te niezwykle słodkie owoce? Skorzystajcie z ich przepisów!
Na plaży we Władysławowie doradca kulinarny Dominik Moskalenko przygotował grillowaną wieprzowinę. Zobaczcie, jak ją zrobić, aby była soczysta.
Wśród wielu konsumentów wieprzowina ma opinię mięsa niezdrowego, bo tłustego. Dlatego polscy naukowcy opatentowali wieprzowinę o mniejszej kaloryczności. Zobaczcie, jak do tego doprowadzili.
Piotr Kucharski przygotował dziś w kuchni Dzień Dobry TVN prawdziwą mięsną ucztę. Na naszym stole pojawiły się karkówka, schabowy i faszerowane polędwiczki. Lubicie takie smaki?
W kuchni Dzień Dobry TVN rządził dziś Piotr Kucharski, który na ruszt wrzucił mięso wieprzowe. Przygotował je na kilka sposobów. Nie zabrakło klasycznych schabowych, ale w nowatorskiej odsłonie. Nasi prowadzący zachwycali się także smakiem kolorowej sałatki z pieczonym schabem oraz polędwiczek z młodymi marchewkami.
Tym razem Maciek Nowak udał się do miejsca, gdzie odbywało się świniobicie. Czy różni się ono od tego nakreślanego przez niektórych obrońców praw zwierząt? W studiu Dzień Dobry TVN gościem był Maciej Nowak.
Jeśli po świętach Wasza lodówka świeci pustkami, szef kuchni Andrzej Polan ma dla Was propozycje potraw w sam raz na przedsylwestrowy weekend - zrób dla siebie i dla całej swojej rodziny polędwiczki wieprzowe, zapiekankę z cukinii oraz babeczki z szynką. Gwarantujemy niepowtarzalne doznania smakowe!
W zasadzie rosół, ale nie do końca. Tłusta wołowina i dwa rodzaje makaronu. Bardzo popularna w Warszawie. Podróżnik kulinarny Maciej Nowak zaprezentował skarby kuchni azjatyckiej. Czy w Polsce można przyrządzić tradycyjną zupę pho i czy to prawda, że raz spróbowana uzależnia?
Jak smakuje gulasz z kluskami na parze lub gulasz z drożdżowym plackiem z oliwkami? Wolicie wieprzowinę czy wołowinę? Skorzystajcie z prostych przepisów kucharza Andrzeja Polana!