Osoby, które chcą dodać do swojej diety więcej produktów roślinnych, mogą sięgnąć bo smaczne alternatywy dla mięsa.
Sprawdź, jak zrobić wegetariańskie mielone a'la wieprzowe na trzy sposoby - po azjatycku, smażone z jajkiem i w pierożkach, Tomasza Jakubiaka z kuchni Dzień Dobry TVN.
Biała kiełbasa jest nieodzownym elementem świąt wielkanocnych. Weganie i wegetarianie wcale nie muszą z niej rezygnować, bo na rynku są jej bezmięsne zamienniki. A jak przyrządzić ją samemu?
Jesteś wegetarianinem, który nie wyobraża sobie życia bez spaghetti bolognese lub klopsików? Ten przepis z TikToka na wege mięso mielone spełni twoje zachcianki. Jest prosty w wykonaniu i – co więcej – nie zawiera sztucznych konserwantów.
Na dachu naszego studia w centrum Warszawy na dzień przed mikołajkami wylądowały sanie św. Mikołaja z czwórką pomocników w osobach finalistów najnowszej edycji MasterChefa. Mimo rywalizacji w programie, dziś pozostają dobrymi przyjaciółmi i w kuchni Dzień Dobry TVN dzielą się sekretami na szybkie, rozgrzewające przepisy, które warto wykorzystać w czasie świątecznego szaleństwa. Nie zabraknie też iście zimowego napoju. Żeby nie było tak łatwo, gotować będą w warunkach polowych. Co sycącego i efektownego uda im się wyczarować?
Na rynku dostępnych jest wiele zamienników mięsa dla osób, które świadomie z niego rezygnują, lecz tęsknią za jego konsystencją. Jednym z nich są wegańskie "kurczaki" z mąki. Przedstawiamy prosty sposób na to, jak zrobić je w domu i jak podawać.
Szukasz pomysłu na pyszne i zdrowe danie? Skorzystaj z pomysłów Sebastiana Olmy na tatara z awokado, sałatkę z owczym serem i pizzę z kiełkami.
Frittata ze słodkimi ziemniakami i salsą pomidorową, minestrone z białą fasolką, warzywami i świeżymi ziołami, fricasse z grzybami i serem dojrzewającym oraz suflety ze szpinakiem. To wegetariańskie, pełnowartościowe dania, które możemy przygotować na cały dzień. Zobacz, jak przyrządza je szef kuchni Sebastian Olma w Dzień Dobry TVN. Smacznego!
1 października obchodzimy Światowy Dzień Wegetarianizmu, ale czy kuchnia włoska może być wege? Okazuje się, że tak! Udowodniła to dziś Cristina Catese, która przygotowała włoskie przysmaki, w których nie znajdziemy ani mięsa,aąni żadnych produktów pochodzenia zwierzęcego :) Smacznego!