"Widzimy się" to nowa akcja Dzień Dobry TVN. Tym razem prowadzący nasz program Krzysztof Skórzyński i Małgorzata Rozenek-Majdan odwiedzili Andrychów, urokliwą miejscowość na południu Polski.
Słynna golonka, knedle bawarskie z boczkiem, białe kiełbaski, pyszny aromatyczny strudel – kuchnia bawarska szczyci się wyśmienitymi potrawami, których tradycja przygotowywania sięga setek lat.
Dzień Babci to idealna okazja, aby przygotować dania, których smak pamiętamy z dzieciństwa. Tego zadania podjął się Janek Kuroń. Poznaj przepisy na proziaki, prażuchy, kotlety mielone z zasmażanymi buraczkami, schab w sosie koperkowym i ciasto drożdżowe z jabłkami. Co ugotujesz dziś na obiad?
Stoki narciarskie są już otwarte! Jednak, aby mieć siłę na zjazdy, trzeba dobrze zjeść. Mikołaj Rey wybrał się do Wisły i skosztował lokalnych przysmaków. Co warto spróbować? Co doda nam energii do jazdy lub pozwoli szybko odzyskać siły po całym dniu na stoku?
Pieczeń huzarska, mędrzyki, tort czekoladowy i kotlety ze śledzia - to dania pochodzące prosto z polskiej kuchni dawnych lat. Wyszukiwaniem takich kulinarnych perełek zajmuje się Monika Śmigielska, która w kuchni Dzień Dobry TVN opowiedziała o typowo wiejskich i miejskich daniach. Pokazała również jak je przyrządzić.