schabowy

    schabowy

    "Jogin schabu level master" Sebastian Stankiewicz i rozumiejący ziemniaki jak mało kto Wojciech Solarz pokazali w kuchni co potrafią. Każdy z nich przygotował własną wersję najpopularniejszego polskiego drugiego dania: schabowego z ziemniakami i mizerią. Czyje danie zrobiło na jury większe wrażenie? Do czego tak naprawdę służą dziurki w pokrywkach od garnków? Dlaczego współczesne kury znoszą jajka z numerkami? I jak poradzić sobie z niesfornym kotletem, który uciekł z patelni? Rozwiązanie tych i innych życiowych zagwozdek znajdziecie w kolejnym odcinku cyklu Ogniem i Nożem. Uprzedzamy, będzie śmiesznie! :-)

    Krem z prażonego selera z salsą pietruszkowo-czosnkową, chlebek kukurydziany z domowym majonezem, domowy majonez, schabowe inaczej. Skorzystajcie z naszych przepisów!

    Piotr Kucharski w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował sznycel wiedeński z sałatką ziemniaczaną, schabowego, pikantne nugetsy i bajgle. Skorzystajcie z jego przepisów i przekonajcie się, jak smakują Wam proponowane przez Piotra Kucharskiego dania. Co wolicie - sznycla czy schabowego?

    Co tym razem mistrz Andrzej Polan proponuje na obiad - kurczaka, karczek czy boczniaki? W kuchni Dzień Dobry TVN przygotował: boczniaki jak schabowe z sosem cebulowym i kaszą, kurczę z jabłkami i smażonym ryżem oraz kotlety z karkówki z pomidorami i dużą grzanką. Pamiętajmy, że jeżeli smażymy na maśle, powinno to być masło klarowane - radzi Andrzej Polan. Dlaczego?