Sprawdź, jak przyrządzić chińskie dim sum, hiszpańskie empanadas i włoskie ravioli.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Szparagi mają wyjątkowe właściwości zdrowotne. Stanowią bogate źródło witaminy K i kwasu foliowego. Sprawdź przepis Cristiny Catese na ravioli z nadzieniem z koziego sera, szparagów i Parmigiano Reggiano, które przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN.
Nic tak nie poprawia humoru jak jedzenie. Zwłaszcza teraz, kiedy dni stają się coraz krótsze i szybciej staje się ciemno. W naszej kuchni Cristina Catese przyrządza raviolo wypełnione płynnym żółtkiem, serem ricotta i szpinakiem, wytrawny strudel z borowikami, mozzarellą, suszonymi pomidorami i orzechami piniowymi oraz smażone oponki. Sprawdź jej wyjątkowe przepisy.
Nie masz pomysłu na obiad i deser? Gotuj jak Mateo Brunetti. Specjalnie dla widzów Dzień Dobry TVN szef kuchni przygotował autorskie propozycje dań na słono i słodko: chrupiące pulpeciki z kalafiora z kremem maślano - ziołowym, torta pardiso, łososia na parze oraz ravioli z płynnym żółtkiem i świeżymi ziołami na maśle.
Ryba to obowiązkowy składnik świątecznego menu. Skorzystaj z pomysłów Cristiny Catese na dania z tuńczykiem. Przygotuj go po grecku, z sałatką warzywną lub wykorzystaj jako nadzienie do ravioli.
Jak dużo jedzenia wyrzucasz? Kuchnia "no waste" uczy, jak szanować swoją pracę i ciężko zarabiane pieniądze. W Dzień Dobry TVN blogerka Maia Sobczak pokazała, co zrobić z dwoma łyżkami ryżu i sokiem z kiszonych ogórków. Zobaczcie, jak z resztek przyrządzić: zupę ogórkową, ravioli i gofry!
Piotr Kucharski w kuchni Dzień Dobry TVN tym razem radzi, jak przygotować domowy makaron. Zobaczcie, jak zrobić pyszne ravioli z żółtkiem, tagliatelle z prawdziwym sosem bolońskim i makaronowy pudding. Skorzystajcie z jego przepisów!
Pierogi bez mięsa? Monika Mrozowska, zainspirowana kuchnią swojej babci, przygotowała w Dzień Dobry TVN pierogi z kapustą i pieczarkami oraz pierogi z burakami i kozim serem. Zrobiła też włoskie calzone z cieciorką oraz pomarańczowe ravioli. Jakie pierogi lubicie najbardziej?