ravioli

    ravioli

    Nic tak nie poprawia humoru jak jedzenie. Zwłaszcza teraz, kiedy dni stają się coraz krótsze i szybciej staje się ciemno. W naszej kuchni Cristina Catese przyrządza raviolo wypełnione płynnym żółtkiem, serem ricotta i szpinakiem, wytrawny strudel z borowikami, mozzarellą, suszonymi pomidorami i orzechami piniowymi oraz smażone oponki. Sprawdź jej wyjątkowe przepisy.

    Jak dużo jedzenia wyrzucasz? Kuchnia "no waste" uczy, jak szanować swoją pracę i ciężko zarabiane pieniądze. W Dzień Dobry TVN blogerka Maia Sobczak pokazała, co zrobić z dwoma łyżkami ryżu i sokiem z kiszonych ogórków. Zobaczcie, jak z resztek przyrządzić: zupę ogórkową, ravioli i gofry!

    Piotr Kucharski w kuchni Dzień Dobry TVN tym razem radzi, jak przygotować domowy makaron. Zobaczcie, jak zrobić pyszne ravioli z żółtkiem, tagliatelle z prawdziwym sosem bolońskim i makaronowy pudding. Skorzystajcie z jego przepisów!

    Pierogi bez mięsa? Monika Mrozowska, zainspirowana kuchnią swojej babci, przygotowała w Dzień Dobry TVN pierogi z kapustą i pieczarkami oraz pierogi z burakami i kozim serem. Zrobiła też włoskie calzone z cieciorką oraz pomarańczowe ravioli. Jakie pierogi lubicie najbardziej?