Eliminacje do półfinału programu "MasterChef" rozpoczęły się na dobre. W najnowszym odcinku kucharze wybrali się do Lyonu, drugiego największego miasta we Francji.
Krewetki z salsą brzoskwiniową to połączenie, które robi wrażenie. Pikantną wersję tej potrawy w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował Piotr Kucharski. Sprawdź przepis krok po kroku.
W królestwie afrodyzjaków najsłodsza jest czekolada, a najbardziej znanymi są ostrygi.
Premiera kulinarna w Dzień Dobry TVN. Swoje popisowe dania serwuje małżeństwo Smykiewiczów. Zobacz, jak według nich przygotować makaron z krewetkami, ośmiornicę i tartę z gruszkami lub śliwkami.
W kuchni Dzień Dobry TVN królowe mórz, czyli krewetki w roli głównej. Zobacz, jak przygotować makaron bezglutenowy, szaszłyki, sałatkę i grzanki według przepisów Piotra Kucharskiego.
Didżej Bumi Phillips chciał przygotować urodzinową niespodziankę dla swojej dziewczyny Karoliny. Dlatego o pomoc poprosił Mikołaja Reya. Co zainspirowało Mikołaja do stworzenia urodzinowego menu? Gdzie gotowali? I jak na niespodziankę zareagowała dziewczyna Bumiego?
W kuchni Dzień Dobry TVN dowodzi dziś Cristina Catese. Włoszka przygotowała dwa dania, które zachwycą nawet najbardziej wybredne podniebienia. Na walentynkową kolację Cristina proponuje Tagliatelle nero z sepią i krewetkami, a na deser kulki miłości.
Agata Dybowska mieszkała w kilkunastu różnych miejscach na Ziemi, ale zakochała się w Barcelonie. W kuchni Dzień Dobry TVN próbowała nas zarazić miłością do Hiszpanii. I chyba jej się to udało... Skorzystajcie z jej przepisów na: pieczone kulki mięsne z ricottą i ziołami, krewetki w czosnku z chorizo i ciecierzycą oraz babki migdałowe z figami, daktylami i brandy.
W kuchni Dzień dobry TVN rządzą dziś krewetki. Piotr Kucharski przygotował je na wiele sposobów. Co powiecie na crostini z marynowanymi krewetkami i bobem, klasyczne krewetki z czosnkiem oraz pikantno-kwaśny bulion z krewetkami.
Uwielbia popularność, ale - jak mówi Anna Kalczyńska - nie gwiazdorzy. W naszej kuchni gościliśmy najmłodszego zwycięcę MasterChefa Damiana Kordasa, który w 2016 roku uruchamia swój kanał kulinarny na YouTube. Damian podzielił się z nami swoimi przepisami na sylewstrowe przekąski. Skorzystajcie z przepisow na: kotleciki jagnięce z sosem z rukoli, tatara z łososia, czosnkowe krewetki z gejpfrutowym guacamole oraz bezy z kremem ajerkoniakowym i malinami. Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry TVN Martin Gimenez Castro i jego żona Marta Mazur przygotowali dania kuchni argentyńskiej. Obok steków na stole pojawiły się: żabnica ze szparagami oraz sałatka eko z krewetkami.