Sprawdź, jak przyrządzić żurek a'la ramen, faszerowany schab, gotowany boczek i kiełbasę z purre jabłkowym.
Ważne są dwa kluczowe słowa.
Sprawdź, na jakie produkty należy uważać.
Naszego prowadzącego poniosła wyobraźnia.
Jak przygotować domową masę makową? Sprawdź nasz przepis w wersji tradycyjnej i wegańskiej.
Mandarynki szczyt swojego sezonu przeżywają zimą, szczególnie w okresie świątecznym. Oprócz zajadania się mandarynkami samymi w sobie, z powodzeniem można je wykorzystać do przygotowania ciasta. Nigella Lawson podzieliła się swoją wersją przepisu na pyszne ciasto mandarynkowe. Sprawdź, jak je zrobić krok po kroku.
Przed nami Boże Narodzenie, przyjrzyjmy się więc potrawom, które goszczą w tym czasie na polskim stole. Okazuje się, że nasza Wigilia należy do najzdrowszych na świecie - problemem nie jest jakość potraw, tylko ilość, jaką zjadamy. Jakich błędów nie powinniśmy popełniać, aby czuć się dobrze i zdrowo? Kilku rad udzieliła nam Katarzyna Bosacka, prowadząca program "MądrzeJEMY"
Rozpoczynamy przygotowania do Wielkanocy. Na świąteczny stół przygotuj babę wielkanocną, która pięknie wyrośnięta ma zapewnić powodzenie i dobrobyt w rodzinie przez cały następny rok. Skorzystaj z przepisów Grzegorza Zawieruchy na babkę Brioche Kouglof, makową lub budyniową.
W kuchni Dzień Dobry TVN gotuje dziś Piotr Kucharski. Pomaga mu Klaudia Halejcio. Razem przygotowali propozycje na niestandardowe świąteczne śniadanie. Na naszym stole pojawiły się takie specjały jak: polędwica w cieście chlebowym i paszteciki z szynką.