Sprawdź, jak zrobić Koftę, Tortillę Espaniolę, Patatas Bravas i wołowinę z marchewką i groszkiem.
Kucharz podzielił się z nami wyjątkowymi przepisami.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
W kuchni Dzień Dobry TVN tym razem pojawiły się dania typowe dla regionu Morza Śródziemnego. Jak zrobić szaszłyki z warzywami, serem halloumi i sosem pomidorowym, sałatkę z grillowaną doradą, pesto z ajvaru i makaronem gemelli oraz cevapcici z pieczonymi ziemniakami i ajvarem? Sprawdź pyszne przepisy Sebastiana Olmy.
Miłośnicy zdrowego odżywiania każdego roku z niecierpliwością oczekują na zestawienie diet przygotowywane przez redakcję magazynu "U.S. News & World Report". W tegorocznym rankingu eksperci wzięli pod lupę aż 40 planów żywieniowych. Jaki jadłospis stanowi w ich ocenie przepustkę do doskonałego samopoczucia i zgrabnej sylwetki?
Samanta Chudzik, będąc na diecie ketogenicznej w wariancie śródziemnomorskim, w ciągu 2 lat schudła 59 kg. Dlaczego ta metoda jest zdrowsza od klasycznej? Jak wygląda typowy jadłospis? O tym w Dzień Dobry TVN porozmawialiśmy z bohaterką oraz jej dietetyczką, Anną Gudan.
W kuchni Dzień Dobry TVN Sandra Massoud i kucharz Marcin Kuciński przygotowali specjały kuchni francuskiej: Pain Perdu z karmelizowanymi figami i ananasem na miodzie; pstrąga z pomidorkami cherry confit, sosem tarator i pieczywem pita; korsykańskie placuszki z cukinii; krewetki na cydrze z chorizo; granolę domowej roboty; quiche. Bon appétit!
W kuchni Dzień Dobry Wakacje Beata Śniechowska - zwyciężczyni II edycji programu MasterChef przygotowała przepyszne dania kuchni śródziemnomorskiej: krewetki z czarnym makaronem, foccacia z morelami i rozmarynem, labraksy pieczone w cytrusowej soli i cielęcinę z szynką parmeńską i szałwią. Smacznego!
Oran, drugie co do wielkości miasto w Algierii, zachwyca kolonialną architekturą. Każdy, kto wybiera się do Oranu powinien odwiedzić tamtejszy targ, gdzie można kupić wszystko, by zadowolić nawet najbardziej wybredne podniebienie. Zobaczcie nasz reportaż, a nie będziecie mogli oderwać oczu od tych lokalnych przysmaków! Jak nazywa się i smakuje specjalność Oranu?