W kuchni Dzień Dobry TVN Jakub Kasprzak przygotował kartacze. Co powiecie na kartacze z mięsem, z kaszą i suszonymi grzybami oraz kartacze z białym serem i ziołami?
Zainspirowani wpisem Janusza Piechocińskiego na Twitterze na temat upodobań kulinarnych Polaków i naszego uwielbienia dla ziemniaków, postanowiliśmy zaserwować Wam dziś najlepsze przepisy Beaty Kartowicz na ziemniaczane pyzy i cepeliny. Dodatkowo, znana poznańska restauratorka przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN pampuchy, czyli wielkopolskie pyzy drożdżowe. Lubicie? Skorzystajcie z jej przepisów. Smacznego!
By przygotować dobre kartacze, trzeba wybrać odpowiednie ziemniaki - radzi Mikołaj Rey, który zachwyca się smakiem kartaczy. - To bardzo pracochłonna, ale doskonała i sycąca potrawa - zapewnia. Po czym poznać, że ziemniak zawiera dużo skrobi? Ile kartaczy można zrobić z 10 kg ziemniaków? Od czego wzięły swoją nazwę kartacze? Nasz smakosz zabiera Was w kulinarną podróż po Suwalszczyźnie.
Andrzejowi Polanowi i wszystkim Andrzejom z okazji ich imieni życzymy wszystkiego najlepszego! W naszej kuchni mistrz Polan przygotował świąteczny obiad andrzejkowy, wyżywając się przy tym kulinarnie i fizycznie. Zrobił bite mięso, czyli bitki wieprzowe z pieczarkami, zrazy wieprzowe z kaszą i porami oraz kartacze z oscypkiem i cukinią. Skorzystajcie z naszych przepisów na stronie!