Sprawdź, czy nie masz tego produktu w swojej lodówce.
GIS ostrzega: "Nie należy spożywać produktu".
Czym grozi jego spożycie?
Do międzynarodowej listy burgerowni, cechujących się wysoką jakością serwowanych burgerów, dołączyło 10 lokali gastronomicznych z Polski.
Sieć restauracji fastfoodowych McDonald's wprowadziła punkty lojalnościowe do swojej aplikacji. To coś, na co czekało wielu konsumentów. Dzięki zainstalowanej aplikacji można zbierać punkty. Jak działają i na co można je wymienić?
Przepis na tzw. hamburgery z niespodzianką, czyli bułki z nadzieniem, podbijał Internet dobrych kilka lat temu. Trend ożył na nowo na skutek przypomnienia go przez jednego z użytkowników Reddita. Bardzo lubimy przyczyniać się do popularyzowania prostych, oryginalnych rozwiązań w kuchni, dlatego również przypominamy ten przepis.
28 maja obchodzimy wyjątkowe święto: Światowy Dzień Hamburgera. Z tej okazji finalistka 9. edycji programu "Masterchef", Sylwia Garska-Chmarycz przygotuje nie jedną, a dwie propozycje: burgera wołowego z marynowaną cebulą, a w wersji wege - burgera z buraka. Do tego pieczarki faszerowane, a na deser: mirabelki pod pierzynką.
Dziś Światowy Dzień Burgera. Z tej okazji Szymon Czerwiński przeprowadzi nas krok po kroku przez tworzenie najpyszniejszej kanapki na świecie. Okazuje się, że burgera można zrobić nie tylko z wołowiną, ale też z rybą lub kurczakiem. Jaką bułkę wybrać? Jak smażyć? Jakie dodatki? Sprawdźcie przepisy.
Jak upiec idealną bułkę i czym ją wypełnić, żeby smak hamburgera zniewalał nasze zmysły? Zobaczcie jakie przepisy zaprezentował w kuchni Dzień Dobry TVN Jakub Kasprzak z okazji Światowego Dnia Hamburgera.
Jedzenie uliczne podbija serca i podniebienia ludzi na całym świecie. Naszymi dzisiejszymi gośćmi byli, mistrzowie burgerów, Piotr Staszczyński i Dawid Bojarojć. Poznajcie ich przepisy na pyszne, domowe burgery. Jadacie w food truckach?
Istnieją takie, które są bardziej niebezpieczne niż inne. Ile to jest 2000 kilokalorii? Ile bananów wchodzi na 2000 kalorii, ile hamburgerów, a ile marchewek? W studiu Dzień Dobry TVN gościem był Jacek Bilczyński, trener fitness. Jak jedzą Polacy i ile kalorii dziennie spożywa przeciętny Polak?
Robią coś smacznego, dobrego i pożytecznego. Jednak, jak sami przyznają to praca, która męczy. Jednak zadowolone miny ich klientów rekompensują im zmęczenie. Jak wygląda praca "obwoźnych handlarzy jedzeniem", czyli popularnych foodtruckerów? Na pewno na brak pracy i wrażeń nie mogą narzekać.
Marcin Sołtyk, szef kuchni w amerykańskiej restauracji oraz Robert Kudelski, aktor i miłośnik amerykańskiej kuchni, w kuchni dzień Dobry TVN przygotowali tradycyjne dania kuchni zza oceanu: zupę z kurczaka i owoców morza z Luizjany, skrzydełka z kurczaka, cheeseburgera, brownie ciastko czekoladowe. Smacznego!
Nie każdy lubi Walentynki. Do takich osób należy m.in Piotr Kucharski. Specjalnie dla osób, które podzielają jego uczucia przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN potrawy antywalentynkowe - burgera, krażki cebulowe i danie fasolowe. Dlaczego właśnie je wybrał? Sprawdźcie sami...
Cellulit to zmora wielu kobiet. Prototypem baniek chińskich są tradycyjne bańki szklane. Jak i czym natrzeć ciało przed masażem chińskimi bankami i dlaczego jest to takie ważne? Czy istnieją jakiekolwiek przeciwwskazania do korzystania z masażu bańką chińską ? O tym, w studiu Dzień Dobry TVN, Monika Kozak - masażystka, która w swojej pracy używa chińskich baniek.
Hamburger, hot-dog, baton, zapiekanki i tosty, brak śniadania. Jak wyjść ze spirali złego odżywiania? W studiu Dzień Dobry TVN gościliśmy znaną z programu "X - Factor" Martę Ławską, która schudła 35 kilogramów, oraz Filipa Rudnickiego – ucznia drugiej klasy L.O. Jak odżywiają się nasi nastoletni goście? Ile krówek zjada Marcin Prokop?
Jedzenie w środkach transportu publicznego budzi skrajne emocje. Jednym przeszkadza smród, inni boją się ubrudzić. Niektórym to nie przeszkadza. Gośćmi Dzień Dobry TVN byli Lekko Stronniczy: Włodzimierz Markowicz Karol Paciorek, którzy obiektywne skomentowali jedzenie w transporcie miejskim. Towarzyszył im socjolog dr Tomasz Sobierajski.
Frytki, hamburgery, hot dogi, kurczak w panierce. A do tego duży napój z cukrem i... dolewką. Co jeść, a czego nie jeść w trakcie ciąży i karmienia piersią? Czy fast foody rzeczywiście zatruwają organizm nie tylko matek, ale i dzieci ? Co odkryli australijscy naukowcy? W studiu Dzień Dobry TVN gościliśmy dietetyczkę Annę Jelonek.
Jest taki ktoś, kto testuje organoleptycznie dania serwowane przez zwykłe fast foody. Hamburgery, hot-dogi, frytki, kebaby. Czy jedzenie śmieciowe może być w ogóle poddawane ocenie? To sprawdził Filip Chajzer.
Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN kulinarne marzenia Roberta Kantereita spełniła, blogerka kulinarna, Agata Jędraszczak. Jak myślicie co najbardziej smakowało Robertowi: klasyczny hamburger, hamburger śródziemnomorski czy może burger z ciecierzycy lub łososia? ;)
Zapiekanki, hot dogi, pierożki, kebaby, okienka z frytkami belgijskimi, grube i soczyste hamburgery, niemieckie wursty. Jak wygląda warszawskie jedzenie uliczne? Czy dalej można kupić flaki po warszawsku? Czy rosnąca popularność ulicznego jedzenie to tylko potrzeba zaspokojenia głodu, czy kryje się za tym coś więcej? Sprawdził to nasz podróżnik kulinarny Maciej Nowak.
W warszawskim hotelu Sheraton już po raz trzeci zorganizowano wyjątkową kolację charytatywną, której pomysłodawcami są Fundacja ORIMARI i sieć Starwood Hotels & Resorts. Podczas wydarzenia licytowano perełki kulinarne przygotowane przez sześciu szefów kuchni hoteli Sheraton w Warszawie, Krakowie, Poznaniu i Sopocie, Westin oraz Le Meridien Bristol. Maciej Nowak wziął udział w tym wydarzeniu.