My, Polacy znamy się najlepiej, jak wiadomo, na piłce nożnej, samochodach i grillowaniu. O tym, jak i na czym grillować opowiedziała nam w Dzień Dobry TVN specjalistka od gadżetów Anna Nowak-Ibisz, która grillowanie opanowała do perfekcji.
Skorzystajcie z przedostatniego weekendu wakacji i zróbcie, jak mówi Filip Chajzer, wielkiego grilla z kaszanką, kiełbasą i karkówką. Dla tych, którzy nie wiedzą, jak zabrać się do grillowania, kucharz Jan Kuroń ma kilka rad. Zapraszamy na kolejny odcinek "Encyklopedii grillowania".
Spędź sobotę z Dzień Dobry Wakacje! A w programie... wyjątkowy Mecwaldowski jako Nieszczególny Wieńczysław. Specjalnie dla dzieci aktor wcielił się w rolę czarnego charakteru. Następnie: Katie Holmes szczerze o swoim życiu. Oprócz tego: ciekawa receptura, czyli siatkarz z byłą tyczkarką - w naszej kuchni Zbigniew Bartman z narzeczoną Asią. A na koniec: prawdziwe piękno według Anny Lewandowskiej. Bądźcie z nami jutro od 8:30!
Wołowe z masłem czosnkowo-pomidorowym, łososiowe z sosem majonezowo-jogurtowym i burgery texmex - które z nich uwielbia Mariusz Pudzianowski i jakim jest kucharzem? Od czego zależy ostrość pieprzu? Zapraszamy na wielkie grillowanie z Mariuszem Pudzianowskim i Barbarą Ritz, zwyciężczynią programu "MasterChef"!
Mistrz Pascal Brodnicki udowadnia w kuchni Dzień Dobry TVN, że gillować można wszystko, nie tylko kiełabasę, karkówkę i kaszankę. Rownie smaczna jest grillowana ryba, owoce morza i warzywa. Skorzystajcie z przepisu Pascala na grillowanego łososia z purée z jabłek i kopru włoskiego!
Tym razem mistrz Robert Sowa przygotował kotleciki jagnięce kebab-gyros, grillowane papryki z tartym serem feta i grillowane kotlety schabowe kebab-gyros. Wypróbójcie jego przepisy!
Mistrz Robert Sowa w kuchni Dzień Dobry TVN niezmiennie grilluje. Tym razem na ruszt wziął żołądki i udka z kurczaka, które przygotował w pikantnym wydaniu. Skorzystajcie z przepisów naszego kucharza i grillujecie razem z nim! Przekonajcie się też, jak smakuje sałatka z truskawek z pomidorami koktajlowymi i orzechami włoskimi.
... żeberka z grilla z miodem i musztardą lub włoska sałata wiosenna z jajami przepiórczymi? Na co macie ochotę? Zobaczcie, co przygotował kucharz Robert Sowa. Przygotujcie potrawy według jego przepisów!
Jak smakuje grillowany antrykot z dojrzewającej wołowiny lub pikantna polędwica wołowa z białymi szparagami? Skorzystajcie z przepisów mistrza Roberta Sowy i sami przygotujecie te potrawy.
Kucharz Robert Sowa serwuje w kuchni Dzień Dobry TVN grillowane warzywa, piersi z kurczaka i wieprzowe kebabczety. Przekonajcie się sami, jak smakują grillowane biała szparagi w plastrach bekonu lub sos tzatziki z filecikami anchois i kaparami.
Lucjan i Maciej, czyli bezrobotny politolog i bezrobotny psycholog, tym razem przybliżyli nam tajniki idealnego grillowania. Zobacz, jak przyrządzać rybę, mięso i warzywa à la MLH! Dlaczego grillowanie na balkonie, zdaniem Lucjana i Macieja, ma wiele plusów?
Kucharz Robert Sowa poleca grillowaną karkówkę, nadziewane pikantne pieczarki z grilla i sałatkę sezonową do grillowanych mięs. Pogoda idealna do tego, by grillować, dlatego zachęcamy do wypróbowania przepisów Roberta Sowy.
Co tym razem poleca mistrz Robert Sowa? Co wyczarował w kuchni Dzień Dobry TVN z bekonu, kiełbasek, kotlecików drobiowych i ananasa? Robert Sowa zdradza swoje sekretne przepisy na: grillowane w bekonie białe kiełbaski nadziewane serem, sos sałatkowy polski z jogurtem, pikantnego grillowanego ananasa i kotlety drobiowe z prażoną cebulą. Palce lizać!
Mistrz Robert Sowa zdradza przepisy na grillowane kotlety jagnięce kebab-gyros z sosem tzatziki, banany w bekonie i polędwiczki z kurczaka kebab-gyros z bananami w bekonie. Przekonajcie się, jak smakują te potrawy!