Dzieci bardzo często wypowiadają słowa, które wprowadzają ich rodziców w zakłopotanie. O najzabawniejszych tekstach swoich pociech opowiedzieli w Dzień Dobry TVN kucharka i blogerka kulinarna Daria Ładocha, aktorka Lidia Sadowa oraz wokalistka Magda Steczkowska i jej mąż, muzyk Piotr Królik.
Gorące letnie dni wielu z nas kojarzą się ze smakiem tradycyjnego chłodnika. Jak przygotować klasyczny chłodnik litewski? Daria Ładocha przygotowała go w kuchni Dzień Dobry TVN. Sprawdź, jak to danie zrobić z jej przepisu.
Trwa sezon na truskawki, a przed nami coraz cieplejsze dni. To idealny moment, aby cieszyć się smakiem różnego rodzaju chłodników. Sprawdź, jak przygotować truskawkowy chłodnik z mascarpone i tapioką, który zrobiła Daria Ładocha w kuchni Dzień Dobry TVN.
Chłodnik to danie, które kojarzy się z latem, ciepłymi wieczorami i upalnymi popołudniami. Podawany na zimno jest idealny na obiad i popołudniową przekąskę. W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha przygotowała chłodnik z ogórków małosolnych ze szpinakiem, fetą i awokado. Sprawdź jej przepis.
Wraz z początkiem marca zaczynają pojawiać się pierwsze warzywa, które nazywamy nowalijkami. Daria Ładocha pokazała w kuchni Dzień Dobry TVN, jak przygotować pyszne i lekkie dania ze świeżych warzyw. Sprawdź, jak zrobić ziołowe ziemniaki i młode marchewki z chrupiącą sałatą.
W lutym rozpoczyna się przednówek, a wraz z nim sezon na młode i świeże warzywa, np. buraki, marchew, rzepę, seler czy kapustę. W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha pokazała, jak przygotować ekspresowe ciasto francuskie z burakami, karczochami i pieprzem cytrynowym według autorskiego przepisu.
W związku z przednówkiem, czyli okresem, w którym zima się kończy, jednak wiosna wciąż nie nadeszła w kuchni Dzień Dobry TVN zagościły typowe dla tego okresu warzywa. Daria Ładocha zaprezentowała przepis na to, jak przygotować krem z selera z oliwą truflową i pistacjami.
W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha przygotowała dania kuchni polskiej, ale w nowoczesnym wydaniu. Na stole pojawiły się: kapuśniak z suszonymi pomidorami, śledzie na ostro z oliwkami, musztardą i zielonym pieprzem, pieczona makrela z warzywami oraz łazanki z kapustą kiszoną, pomidorkami cherry i grzybami shitake.
Dębki to malownicza miejscowość nadmorska między Karwią a Białogórą. Właśnie tam część swoich wakacji spędziła Daria Ładocha. Powiedziała nam za co kocha polskie morze i pokazała atrakcje przygotowane dla turystów.