W kuchni Dzień Dobry TVN kuchnia na oczyszczenie wątroby. Z tej okazji Jasiek Kuroń zaprezentował swój przepis na zieloną zupę z brukselki - Caldo Verde. To warzywo niezwykle bogate w witaminy - A, C, E oraz K, a jej częste jedzenie wspomaga pracę enzymów trawiennych. Sprawdź, jak zrobić to danie.
Jasiek Kuroń odczarowuje brukselkę. Dania z tą małą kapustą mogą być wyjątkowo smaczne. Zobacz, jak przygotować zapiekankę, kremową zupę, gulasz oraz chałkę z karmelizowaną brukselką.
Marta Dymek zaprasza Was do kuchni Dzień Dobry TVN na krem buraczany z mlekiem kokosowym, sałatkę z jarmużu z migdałami i jabłkami w klonowym sosie i tajską brukselkę. Czyli pysznie i zielono!
Amatorów brukselki ze świecą szukać! Marcin Prokop jej smak stawia na równi ze smakiem tranu. Dorota, zamiast ją konsumować, obiera z listków. A Mikołaj Rey? Potrafi uczynić, by nie była gorzka i nieładnie pachnąca. Jak? O tym opowiedział w studiu Dzień Dobry TVN. Skąd pochodzi to warzywo i jaka jest jego etymologia?
Polska zajęła pierwsze miejsce w rankingu opracowanym przez Europejską Radę Informacji o Żywności - jemy najwięcej warzyw i owoców w Europie, a New York Times uznał niedawno Magdę Gessler za polską „guru food”, czyli kombinację Marthy Stewart, Gordona Ramsaya i Nigelli Lawson. Postanowiliśmy połączyć te dwie wspaniałe wiadomości i zaprosiliśmy do studia Dzień Dobry TVN kreatorkę smaku Magdę Gessler, która "wzięła w obroty" brukselkę i cykorię.