Sprawdź, jak zrobić mini pavlove, ciasteczka waniliowe, krem waniliowy i churrosy na słodko.
W kuchni Dzień Dobry TVN przygotował je Piotr Kucharski.
Beza może sprawiać wrażenie dosyć wymagającego w przygotowaniu ciasta. Jednak przy wykorzystaniu odpowiednich narzędzi, jej upieczenie będzie dla nas nie tylko łatwe, ale i przyjemne. Koniecznie sprawdźcie przepis na Bezę Pavlova z jeżynami i borówkami.
W gorące dni ciężko nam pracować i gotować, a także jeść. Brak apetytu można obejść dzięki pysznym przekąskom. Hitem wśród letnich smakołyków są mrożone jogurty z owocami. Smaczne, zdrowe i niskokaloryczne. Nadają się zarówno dla dzieci, jak i dorosłych. Jak je wykonać?
Słodka, z kremem i owocami – rozpływa się w ustach – beza to zdecydowanie jeden z ulubionych deserów, które królują na wielu stołach podczas najróżniejszych okazji. Niektórzy nie wyobrażają sobie bez niej spotkania przy kawie. Są jednak i tacy, którzy kręcą na nią nosem.
Na stole wielkanocnym królują baby, mazurki i serniki. A gdyby tak przygotować bezę? Dlaczego nie, każdy udany wypiek zadowoli domowników. Doskonale wie o tym Maja Bohosiewicz, która zdradziła swój autorski przepis.
Smaczna, delikatna, chrupka na zewnątrz, piankowa i delikatna w środku – taka jest właśnie beza. Doskonale sprawdza się nie tylko jako tort urodzinowy, ale również tort na Sylwestra. Jak przygotować bezę Pavlova pokazała w kuchni Dzień Dobry TVN Ania Starmach.
Jolanta Naklicka-Kleser, uczestniczka programu "MasterChef", w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała bezglutenowe ciasto czekoladowe, sernik, bezę pavlova i lody. Jak udział w programie zmienił jej życie?