Obiad w barze mlecznym? W lokalach rodem z PRL-u jadają również gwiazdy. "Bo dużo i tanio"

Za co kochamy bary mleczne?
Za co kochamy bary mleczne?
Źródło: Dzień Dobry TVN
Prowadzący Dzień Dobry TVN odwiedzili jeden z najpopularniejszych barów mlecznych w Warszawie. Rozmowy z kierowniczką lokalu i aktorką Julią Chatys odsłoniły kulisy funkcjonowania tych kultowych miejsc. Bo bary mleczne to coś więcej niż tanie jedzenie – to zjawisko społeczne, które wciąż ewoluuje. Co sprawia, że w XXI wieku wciąż ustawiają się do nich kolejki?

Wizyta Dzień Dobry TVN w barze mlecznym

Ekipa Dzień Dobry TVN odwiedziła jeden z najpopularniejszych barów mlecznych w stolicy. Dorota Wellman rozmawiała z kierowniczką lokalu, która zdradziła, co najczęściej trafia na talerze gości.

- Jest bardzo dobre jedzenie, smaczne i tanie. Najczęściej sprzedają się pierogi – z mięsem, ruskie, z kapustą, sezonowe, z jagodą. Knedle, kluski leniwe, naleśniki z serem. Polacy to uwielbiają i cudzoziemcy również przyjeżdżają na pierogi – mówiła przedstawicielka lokalu, podkreślając, że pełny obiad składający się z dwóch dań i kompotu można zakupić już za 35 zł.

To właśnie ta dostępność cenowa, połączona z jakością i tradycją, przyciąga tłumy. W kolejce stoją zarówno seniorzy, jak i młodzi pracownicy korporacji, turyści i studenci

Julia Chatys miłośniczką barów mlecznych

Marcin Prokop porozmawiał natomiast z obecną w barze mlecznym aktorką Julią Chatys, która nie ukrywa swojej miłości do polskiej kuchni.

- Ja generalnie kocham polską kuchnię, więc bary mleczne to jest coś, co lubię najbardziej i raczej jestem z osób, które nie lubią kombinować w kuchni, tylko lubią się najeść. Bary mleczne są dla mnie najlepszą opcją. Dlaczego? Bo dużo i tanio – stwierdziła gwiazda "Na Wspólnej".

Marcin i Dorota w barze mlecznym
Marcin i Dorota w barze mlecznym
Źródło: Dzień Dobry TVN

Nie oglądałeś Dzień Dobry TVN na antenie? Wszystkie odcinki oraz Dzień Dobry TVN Extra znajdziesz też na Player.pl

Zobacz także:

podziel się:

Pozostałe wiadomości