Z tego mięsa zrobisz najlepszy stek

Najlepsze steki, zdaniem Mikołaja Reya, to steki z argentyńskiej wołowiny. Wołowina z krów Angus i Kobe jest najdroższą wołowiną na świecie. A przeciętny Argentyńczyk zjada aż 100 kg wołowiny rocznie. Kulinarny smakosz Dzień Dobry TVN - Mikołaj Rey - zdradza, jak przygotować idealnego steka. Dlaczego nie powinno się smażyć mięsa na maśle i kroić go zaraz po usmażeniu?

Argentyna słynie nie tylko z wybornej wołowiny, ale przed wszystkim z argentyńskiego tanga. Mikołaj Rey odwiedził nauczyciela tanga argentyńskiego Jakuba Korczewskiego. Co powinien mieć w sobie tancerz, zwłaszcza ten, który tańczy tango?

Autor: Redakcja Dzień Dobry TVN

Źródło: Dzień Dobry TVN

podziel się:

Pozostałe wiadomości