Materiał promocyjny

Ryszarda Kalisza recepta na szczęście

Nie lubi określenia "hedonista", choć postawa cieszenia się życiem i dążenia do uzyskania szczęścia jest mu bliska. Uważa, że hedonista brzmi pejoratywnie, a on jest po prostu szczęśliwym człowiekiem. W kuchni Dzień Dobry TVN Ryszard Kalisz zdradził nam swój przepis na szczęście.

Zupa szpinakowa a’la Kalisz

Składniki:

- 3 marchewki

- szpinak świeży

- czosnek główka

- łopatka cielęca

- ziemniaki

- kalafior

- sok jabłkowy

- wywar warzywny

- pieprz, sól

Sposób przygotowania:

Gotujemy cielęcinę wraz z warzywami, marchewką, kalafiorem oraz z ziemniakami. Szpinak kroimy drobno i dodajemy do wywaru, kiedy cielęcina będzie już miękka. Dodajemy czosnek. Doprawiamy pieprzem i solą. Zakwaszamy sokiem jabłkowym.

Cielęcinka

Składniki:

- łopatka cielęca z zupy

- koperek świeży

- mleko

Sposób przygotowania:

Mięso z zupy wyjmujemy, odsączamy i kroimy w kawałki. Z mleka, wywaru i czosnku robimy lekki sos. Podajemy z cielęciną.

Kurczak dla Grubaska (z duszonymi warzywami i sałatą)

Składniki:

- piersi z kurczaka

- papryka czerwona

- pieczarki

- sałata

- pomidor twardy

- cebula

- kasza gryczana

- oliwa z oliwek

- sok pomarańczowy

Sposób przygotowania:

Kurczaka kroimy na kawałeczki, a następnie dusimy na oliwie z oliwek. Dodajemy pokrojone warzywa: paprykę, pieczarki i cebulkę. Podajemy z kaszą gryczaną na sałacie.

Autor: TVN

Źródło: Dzień Dobry TVN

Materiał promocyjny
podziel się:

Pozostałe wiadomości