Tarta z truskawkami na spodzie z czerstwych bułek
Składniki:
- 3 czerstwe bułki
- ¾ szklanki mleka kokosowego i 3 łyżki tłustej warstwy mleka kokosowego
- 3 jajka
- 2 łyżki cukru
- łyżka oleju
Tarta z truskawkami na spodzie z czerstwych bułek - sposób przygotowania
- Mleko podgrzej, a bułki rozdrobnij. Zanurz je w ciepłym mleku i zblenduj.
- Jajka utrzyj z cukrem i wmieszaj je do masy. Dodaj olej i wszystko wymieszaj.
- Ciasto wyłóż do formy na tartę i piecz przez 25 minut w 180 stopniach.
- Tłustą, twardą warstwę mleka koksowego ubij na puszysty krem. Pokrój truskawki w plastry.
- Na schłodzonej tarcie rozłóż truskawki, a je przykryj ubitym kremem.
Zobacz także:
- Zero waste, czyli jak gotować, by nie marnować jedzenia?
- Kuchnia w stylu zero waste. Wyjątkowe przepisy Kuby Korczaka
- Wesele zero waste i nietypowe menu Jagny Niedzielskiej. Jak przekonać najbliższych do własnego pomysłu na ślub?
Źródło zdjęcia głównego: Dzień Dobry TVN
podziel się: