Materiał promocyjny

Kuchnia "Na Wspólnej"

Kuchnia "Na Wspólnej"
Kuchnia "Na Wspólnej"
Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN Grażyna Wolszczak i Robert Kudelski, wspólnie występujący w serialu "Na Wspólnej", pokazali jak przygotować kilka szybkich potraw dla niespodziewanych gości. Wszystkie potrawy przygotowuje się około 15 min.

Danie głowne: Curry japońskie

Składniki:

Sos curry średnio ostry

ryż sypki – nie w torebkach

3 duże marchewki

4 duże ziemniaki

2 zielone ogórki

pierś z indyka lub 3 piersi kurze

oliwa, czosnek, rozmaryn

Sposób przygotowania:

Mięso kroimy w kostkę i podsmażamy w rondlu na rozgrzanej oliwie. Warzywa kroimy w dużą kostkę i dodajemy do podsmażonego mięsa oraz doprawiamy przyprawami i dusimy ok. 5 min. We wrzątku rozpuszczamy kostkę curry następnie zalewamy rozpuszczonym sosem naszą potrawę i chwilkę dusimy. Gotujemy ryż i polewamy sosem z mięsem i warzywami

Przystawka: Placki ziemniaczane z łososiem i śmietaną

Składniki:

Gotowe placki ziemniaczane 2 paczki

6 plastrów łososia wędzonego

250 gr śmietany 12%

świeża i suszona bazylia

dwie cebule

Sposób przygotowania:

Gotowe placki smażymy na patelni, na usmażone placki nakładamy śmietanę i posypujemy bazylią, a następnie kładziemy łososia znowu nakładamy śmietanę i dekorujemy świeżą bazylią

Deser pieprzny

Składniki:

Kiść czerwonych i białych winogron

papryka świeża czerwona i żółta

ogórek zielony

2 banany

truskawki

oliwa i pieprz

Sposób przygotowania:

Kroimy w kostkę paprykę, ogórek, w plastry banany, układamy w miseczce dodajemy winogrona i doprawiamy do smaku.

Autor: Marek Węgrzyn

Źródło: Dzień Dobry TVN

Materiał promocyjny
podziel się:

Pozostałe wiadomości

Jak nosić pierścionki? Podpowiadamy! 
Materiał promocyjny

Jak nosić pierścionki? Podpowiadamy!