Mac&Cheese - przepis
Składniki:
- 450 g makaronu typu kolanka,
- 115 g masła,
- 2 łyżki mąki,
- łyżeczka czosnku granulowanego,
- 1/2 łyżeczka białego pieprzu,
- 1/2 łyżeczka cebuli granulowanej,
- 500 ml śmietanki 32%,
- 340 g białego lub żółtego sera typu cheddar.
Sposób przygotowania Mac&Cheese
Ugotuj makaron, odcedź. W rondelku rozpuścić masło, dodaj mąkę i przyprawy. Zrób zasmażkę. Wlej śmietankę. Delikatnie zagotuj. Dodaj starty ser i mieszaj aż się rozpuści. Odstaw na bok i dodaj ugotowany wcześniej makaron. Wymieszaj makaron z sosem serowym.
Zobacz także:
- Jak przygotować pyszny makaron z sosem serowym?
- Przepisy na lasagne i inne zapiekanki
- Kuchnia amerykańska po polsku!
Autor: Teofila Siewko
Źródło: Ewa Sama
Źródło zdjęcia głównego: Michał Żebrowski/East News
podziel się: