Podstawa to chleb. Pachnący i chrupiący, puszysty i delikatny o niezapomnianej skórce. Kolejna rzecz to dodatki te najwyższej jakości dostarczą nam rozkosznych przeżyć i poprawią nastrój. Słodkie pomidory, jędrna sałata, aromatyczne masło i ulubiony ser. Każdy potrafi je zrobić. My zaproponujemy Wam nasze ulubione połączenia. Trzymamy kciuka. Powodzenia.
Kanapki z:
1. Ser brie (najlepiej Słupski Chłopczyk), podsuszane pomidory (przecięte na pół podsuszane w piecu na 70 C przez kilka godzin), tapenada (miksowane oliwki, anchois, natka, oliwa, czosnek), bazylia, oliwa,
2. Rukola, kozi ser, orzechy laskowe pieczone, miód
3. Wrap z grillowaną kurą, pieczoną papryką rukolą i fetą
4. Grillowane warzywa (papryka, cukinia, bakłażan w oliwie, occie balsamicznym oliwie) i grzyby (pieczarki, boczniaki) z bryndzą i prażonymi pestkami dyni
5. Z łososiem glonami Wakame (namoczone z sosem sojowym, ogórkiem i olejem sezamowym), sosem sezamowym i kiełkami i może jeszcze z jajeczkami przepiórczymi
6. Ze smażonymi boczniakami, pieczoną szynką, długo dojrzewającym serem, orzechami, suszonymi pomidorami i roszponką
Kanapki:
1. ciemny chleb, ser biały, orzechy laskowe, miód plus kubek kakao
2. bagietka, żurawina, orzechy laskowe, winogrono, ser brie
2. 1/2 koziego camemberta zapieczonego pod brązowym cukrem, ciemne pieczywo, truskawki, roszponka, figa
3. chleb pełnoziarnisty, biały ser, konfitura z dzikiej róży, migdały
4. szpinak, cebula, migdały, grillowany pomidor, grillowana pierś z kurczaka, kiełki lucerny
5. pełnoziarnisty, wędzona makrela, natka pietruszki, rzodkiewka, cytryna
Autor: TVN
Źródło: Dzień Dobry TVN